תלונות על מכשירי אייפון 6 מתכופפים מציתים סערה ברשת. אולם פרשיית "בנדגייט" מסתיימת באותה המהירות בה היא פרצה.
נראה שמאז 2010, אין דגם חדש של מכשירי אייפון שמגיע ללא איזושהי פרשייה שסובבת סביב המכשיר ומאיימת להפוך אותו לפלופ. בשנת 2010, הייתה זו "אנטנגייט" שסבבה סביב עיצוב האנטנות הייחודי של מכשירי האייפון 4, שסימן באופן בולט את נקודת החולשה בחיבור בין האנטנות של המכשיר שהוטמעו בתוך פס המתכת הסובב את המכשיר. פרשייה זו יצרה גלים כל כך גדולים ברשת עד כי סטיב ג'ובס כינס מסיבת עיתונאים והציג בפני העולם את האמת לגבי מכשירי סלולר וקליטה - לכל מכשיר סלולר באשר הוא יש נקודת חולשה שביחד עם אחיזה מסוימת מביאה לירידה בקליטה. מה שכן ממצאים אלו לא סיפקו את האתר Consumer Report שציין שמכשיר האייפון 4 הוא אכן הסמארטפון הטוב ביותר בנמצא, אולם לאור נושא הקליטה, האתר לא יכול להמליץ עליו. מה שכן נראה כי גם למרות ההמלצה הפושרת פרשיית אנטנגייט שככה תוך זמן קצר מאוד ומכשירי האייפון 4 הפכו להיות מכשירי האייפון הנמכרים ביותר וגם למכשירי הסמארטפון הפופולריים ביותר, דאז. עם השקת מכשירי ה- 4s אפל טיפלה בסוגייה ולמעשה פתרה אותה אחת ולתמיד.
בשנת 2012, אפל השיקה את האייפון 5, שהביא עימו שינוי נוסף בעיצוב המכשיר, זאת לצד שיפורי חומרה ומסך ארוך יותר של 4 אינץ' ביחס טבעי של 16:9. דגם זה נטש את עיצוב הזכוכית בפאנל האחורי שלו לטובת אלומיניום עם חלוניות זכוכית קטנות בחלק העליון והתחתון בלבד. עיצוב זה הפך את המכשיר לפחות שברירי, אולם האלומיניום התברר במלוא הדרו וגם חסרונו: הוא נשרט בקלות. עדיין הדבר לא יצר גלים גדולים, עד שהתגלה שעדשת המצלמה העשויה מספיר, יוצרת בוהק בעל גוון כחלחל בעת צילום ישיר של מקורות אור כמו: השמש או מנורות. באופן אירוני נושא זה יצר מהומה ברשת ורק אחרי שהתברר שמדובר בתופעה ידועה ומוכרת המתרחשת בכל מצלמה מקצועית שיש לה עדשת ספיר, ושבכלל מבחינת נכונות לא מומלץ לצלם מקורות אור בצורה ישירה, המקטרגים נרגעו והתפנו להצביע על סקנדל המפות של iOS 6.
השנה היא 2014 ונראה שעם דגמי האייפון 6 החדשים, בעלי העיצוב החדש, היה זה רק עניין של זמן עד שהפרשייה החדשה תפרוץ ואכן היא פרצה ובמלוא הדרה: תכירו את בנדגייט (Bendgate). הסערה הנוכחית סביב מכשירי האייפון החלה בשבוע שעבר כאשר כמה משתמשים ציינו ברשת שמכשירי האייפון 6 פלוס שלהם התעקמו אחרי שהיה ממושכת בכיס המכנס הקדמי שלהם. פרשייה זו הפכה לסקנדל במלוא מובן המילה, אחרי ש- Lewis Hilsenteger מהערוץ Unbox Therapy ביוטיוב העלה סרטון בו הוצג כיצד ניתן לכופף את מכשיר האייפון 6 פלוס עם הידיים. בעיקרון מה שהסרטון מציג הוא שלמכשיר האייפון 6 פלוס יש נקודת חולשה, ממש מתחת ללחצני הווליום וכשמדובר במכשיר כה גדול בעל פאנל אלומיניום, אזי קל להבין שמדובר במדע פשוט. העניין הוא שהמתחרות של אפל: סמסונג, HTC ואפילו LG מיהרו להקניט את מכשירי האייפון 6, אבל באופן אירוני נראה שבדומה לפרשיית האנטנות של האייפון 4, גם הפעם הדבר התפוצץ להן בפרצוף כאשר Consumer Report החליט לבדוק את מכשירי האייפון 6 ולהשוות אותם למכשירי דגל של סמסונג, HTC ו- LG.
בבדיקה שלו Consumer Report בחן את האייפון 6, האייפון 6 פלוס, ה- HTC One M8, את ה- G3 של LG ואת הגאלקסי Note 3. כל אחד מהמכשירים עבר מבחן שבחן את עמידות המכשיר ללחץ במרכז, כאשר בכל פעם הופעל לחץ של באינקמנטים של 4.5 ק"ג (10 פאונד) למשך 30 שניות. כך שבפעם הראשונה הלחץ היה של 4.5 ק"ג, לאחר מכן של 9 ק"ג וכן הלאה. התוצאה המעניינת למדי מגלה שמכשיר האייפון 6 דווקא יותר עדין ממכשיר האייפון 6 פלוס, זאת למרות שבנדגייט פרצה בעקבות דיווחים על מכשירי אייפון 6 שהתעקמו. למעשה נראה כי האייפון 6 מתחיל להראות סימני התעקמות רק אחרי שמופעל עליו לחץ של 31.75 ק"ג (שהם 70 פאונד), בדיוק כמו מכשיר ה- M8 של HTC. האייפון 6 פלוס מתחיל להראות סמני התעקמות רק אחרי שמופעל עליו לחץ של כ-41 ק"ג (90 פאונד). המכשירים העמידים יותר הם האייפון 5 (וה- 5s) שעומד בקו אחד עם ה- G3 בלחץ של כ-59 ק"ג (שהם 130 פאונד) ובראש הרשימה ה- Note 3 שעמד בכבוד רב בלחץ של 68 ק"ג (או 150 פאונד).
Consumer Report גם המשיך ובדק תחת איזה משקל המסך מתחיל להפרד מהפאנל האחורי של המכשיר, כאשר נראה שה- M8 של HTC הציג את השבריריות הרבה ביותר עם עמידות ל-41 ק"ג, בעוד האייפון 6 הציג עמידות עד לחץ של כ-45 ק"ג, האייפון 6 פלוס ללחץ של כ-50 ק"ג ואילו האייפון 5 וה- 5s ללחץ של 68 ק"ג - אפילו יותר מה- G3 ובדומה ל- Note 3. המסקנה של Consumer Report הייתה שכל הפרשייה איבדה את הפרופורציות והתגובה הרשמית של אפל סגרה סופית את הנושא, כאשר החברה הזמינה עיתונאים לקמפוס של החברה בקופרטינו, שם הוצגו בפניהם מבחני העמידות של מכשירי האייפון שכוללים מבחני ישיבה, פיתול ועוד. אפל גם שיחררה הצהרה רשמית בזו הלשון:
אפל גם ציינה שבעלי אייפון 6 או 6 פלוס שיגיעו לחנות אפלסטור עם מכשיר אייפון שהתעקם, יקבלו את מלוא התמיכה, תחת מסגרת האחריות.האייפונים שלנו מתוכנים, מהונדסים ומיוצרים להיות מכשירים יפים ועמידים. האייפון 6 והאייפון 6 פלוס מציגים הנדסה של מעטפת יוניבודי מאלומיניום המיוצרת מאלומיניום מאולגן מסדרה 6000 המיוצר בצורה מקוסטמת וייחודית, שעוברת שיפורים לשיפור החוזק. מכשירים אלו כוללים גם חיזוקים פנימיים העשויים מפלדת אל חלד וטיטאניום לחזוק נקודות עליהם מופעל לחץ רב, כשכמו כן הם כוללים את הזכוכית החזקה ביותר בתעשייה. אנחנו בוחרים חומרים איכותיים אלו ומייצרים את המכשירים עימם בצורה זהירה מאוד, בשל העמידות והחוזק שלהם. אנחנו גם מבצעים מבחני עמידות קפדניים במהלך כל מחזור הפיתוח של המכשיר הכוללים מספר מבחנים. מכשירי האייפון 6 והאייפון 6 פלוס עומדים בכל מבחני האיכות הקפדניים לסטנדרט שימוש בעולם האמיתי.
בשימוש רגיל, עיקום של אייפון הוא נדיר מאוד, זאת לפי התגובות למכירות המכשירים במהלך השבוע הראשון שלהם, בהם בסך הכל 9 משתמשים פנו לאפל לגבי מכשיר אייפון 6 פלוס שהתעקם.
Hilsenteger העלה בימים האחרונים סרטון נוסף בו הוא ממשיך להקדיש את זמנו לטובת המדע, כאשר הוא בחן את העמידות של מספר מכשירי סמארטפון נוספים למבחן הכיפוף המאוד "מדעי שלו". בבדיקה ציין Hilsenteger שמכשיר האייפון 6 עמיד יותר לכיפוף, כאשר ה- M8 עמיד פחות. כמו כן נראה כי ה- Moto X החדש עמיד מאוד לכיפוף אם כי הלומיה 1020 עמיד פחות. בעיקרון הבדיקה של Hilsenteger רחוקה שנות אור מכל בדיקה מדעית למעט אולי למבחן IQ. במיוחד אחרי הממצאים של כל מבחן עמידות אחר שגילה שמכשירי האייפון 6 הם מכשירי האייפון העמידים ביותר באופן כללי, אם כי במבחן הכיפוף נראה כי אין ספק ששטח הפנים הגדול יותר והפרופיל הדק יותר, המשולב עם פאנל יוניבודי אחורי מאלומיניום הופכים את המכשיר לגמיש יותר.
בעיקרון כמו גם עם פרשיית האנטנגייט, פרשיית המפות, האלומיניום הנשרט, עדשת הספיר ועוד, כך גם פרשיית האייפון המתכופף או בנדגייט תעלם לה לתהומות הנשייה, במיוחד כאשר מדובר בתופעה המוכרת גם למשתמשי אנדרואיד ולמעשה ללא מעט מכשירי סמארטפון גדולים יותר. הדבר המדעי היחיד שניתן ללמוד מכך הוא שלכל עיצוב יש את היתרונות והחסרונות שלו: גודל מסך, אל מול משקל, אל מול עובי, אל מול עמידות לכיפוף, אל מול ניידות, אל מול שימוש ביד אחת, אל מול איכות החומרים (פלסטיק VS מתכת) ואם אתם לא רוצים אייפון 6 או 6 פלוס, פשוט אל תקנו אחד.
מקורות: macrumors, time, wsj, recode, consumerreports ו- ft
עריכה ותוספות: natish