כונן ה- Fusion Drive החדש של אפל מעלה סקרנות גבוהה לגבי הביצועים שלו שנראים מרשימים למדי.
לאחרונה אפל הציגה כונן חדש למחשבים השולחניים שלה: ה- iMac והמק מיני. הכונן החדש שנקרא בשם Fusion Drive, הוא כונן היברידי המשלב כונן SSD בנפח של 128GB עם כונן מכאני מסורתי בנפח של 1TB או 3TB. מה שכן בניגוד לכוננים היברידיים אחרים בשוק, ה- Fusion Drive אכן מכיל 2 כוננים נפרדים שביחד מהווים 1.12TB או 3.12TB אולם למרות העובדה ש- 2 הכוננים נפרדים פיזית הם עדיין נראים עבור מערכת ההפעלה כמחיצה לוגית אחת יחידה. עוד עולה שבניגוד לכוננים היברידיים אחרים בשוק כמו ה- Momentus של חברת Seagate, או טכנולוגיית ה- SRT של אינטל המשתמשים במחיצת ה- SSD עבור Caching לכונן המכאני, ה- Fusion Drive של אפל לא פועל באותה השיטה וכונן ה- SSD הוא כונן לכל דבר.
השיטה של אפל היא פשוטה, כל הפעולות של קריאה ו/או כתיבה לכונן נעשות אל מול מחיצת ה- SSD, מה שמאפשר זמני פעולה מהירים מאוד, ורק לאחר מכן המידע מועבר אל הכונן המכאני בניגוד למשל ל- SRT המכיל אלגוריתם ניהול שמחליט איזה data צריך לעבור לכונן ה- SSD ואיזה לכונן ה- HDD שהוא היעד הדיפולטיבי. תחשבו על ה- Fusion Drive בתור דלי + כוס כשה- SSD מתפקד בתור הכוס ומתמלא מהר יותר ואילו ברגע שאפשר, או במידה ומועברת כמות גדולה של מידע מה שהכוס לא מצליחה להכיל, נשפך לדלי.
כמו כן אפל מציינת שמערכת ההפעלה וכל התוכנות המותקנות יושבות על ה- SSD, כך שהעבודה השוטפת עם הכונן צפוי להיות מהיר יותר, ואכן לפי מבחני ביצועים נראה כי ההבדלים בין כונן ה- Fusion Drive לבין מודול ה- SSD של המקבוק פרו Retina הם מאוד קטנים, אם כי עדיין יש פער קטן לטובת מודול ה- SSD של המקבוק פרו Retina. נראה כי משפט המפתח פה הוא "פשוט עובד" הכונן מגיע ללא הצורך לבצע הגדרות מסובכות ולמעשה אין צורך להגדיר כלום. כל הקושחה הדרושה מותקנת במחשב עם הגיעו ומכיוון שעבור המשתמש הכוננים נראים כמו כונן אחד קצת גדול יותר, אין התעסקות עם מה הולך לאן, איפה להתקין מה וכו'. זה פשוט עובד ומהר יותר מ- HDD רגיל. האתר Ars שביצע בדיקה מקיפה למדי לכונן מציין כי ה- Fusion Drive דומה מאוד למכשיר ה- Time Machine, לא מדובר בהמצאת העשור, אלא ביישום מצוין של טכנולוגיה קיימת המיועדת לשימוש ספציפי וחלק עבור המשתמש.
![]()