אוהבי הקווסטים של פעם ובעלי האייפד (בלבד) המשיכו לקרוא!
![]()
![]()
מכשירים נתמכיםבגירסא 4.0 ומעלה:
(דור 2, 3)
הבוגרים ביננו זוכרים עדיין את הקווסטים הטובים של פעם כמו King's Quest, סדרת Zork ואף "חצי קווסטים" כמו Alone in the dark. עד שהם יגיעו אלינו ישנם כמה מפתחים מוכשרים שהחליטו לנצל את המסך הגדול של האייפד, בשביל הרפתקאות Point and click כמו פעם. המשחק הבא הוא אחד כזה ולמרות שהוא מתאים גם ל-PC ולקונסולות על האייפד לדעתי הוא הכי מהנה.
המשחק עצמו מתנהג כמו קווסט לכל דבר. בכל "עולם" יש לנו מספר פרטים עליהם נלחץ והמשחק שומר את זה. יחסית פשוט כיוון שלא ניתן להעביר חפצים מעולם לעולם, ככה שמה שיש לנו כרגע אנחנו נדע שחייבים להשתמש בו. המשחק רווי לא מעט הומור, ואנו נלחץ על מה שנרצה ליצור איתו אינטרקציה וככה נתקדם בשלבים. ניתן לזוז לאורך כל המסך, ואף ניתן גם למתוח ולכווץ פיזית את הדמות הראשית, כדי להגיע למקומות אליהם קשה להגיע באופן רגיל. הגרפיקה רטינה מלאה וכיוון שהמשחק נראה כאילו צוייר בעפרונות ממש, אז זה נראה ממש טוב באייפד. הסאונד גם הוא מאוד איכותי בין אם זה אפקטים של הרובוט שהולך מצד לצד, או המוזיקה ברקע. זה נשמע פשוט אמיתי, וניתן לראות ניצול מלא של הספיקרים החזקים של האייפד.
להלן מספר פיצ'רים מתוך המשחק:
המחיר קצת יקר, אבל למי שמתגעגע לקווסטים של פעם מדובר ביהלום אמיתי שיספק לו שעות משחק רבות ומהנות. למי שעדיין לא השתכנע יש פה גרסת דמו שעובדת על פלאש. משמע שהיא לא תעבוד על האייפד אלא אם תתקינו Puffin Browser, דפדפן תומך הפלאש הטוב בעולם:
- המון מסכים מאתגרים כמו פעם.
- גרפיקת רטינה מעולה.
- ממשק מוכר.
- סאונד איכותי זוכה פרסים.
http://machinarium.net/demo/