חלק ניכר מהמשתמשים נסער, בטענה כי iCloud מוחקת את המסמכים מיישומי iWork. האם iCloud יעילה או לא? זו שאלה שרק עם הזמן אנחנו נדע.
דיווחים רבים מתקבלים ממשתמשים ממורמרים, בטענה ש-iCloud מוחקת את המסמכים שלהם מיישומי iWork, במכשירי האייפון, אייפוד טאץ, ובאייפד שלהם, לאחר הפעלה מחדש של המכשירים. גרוע מכך, מסמכים מתוך Pages ,Numbers, ואפליקציית Keynote גם נמחקים מהשרתים של iCloud, ולא ניתן למצוא אותם באמצעות ממשק האינטרנט. ואכן, כמות מכובדת של הנושאים באתר התמיכה של אפל, מראה כי ישנה בעיה עם כמות מסויימת של משתמשים, והבעיה מוכרת.
אם גיביתם את המכשירים עם איטונס במקום עם iCloud , אז יש לכם מזל.
כידוע, איטונס מבצעת גיבוי למכשיר, ובכך נשמר כל החומר וברגע שעושים שיחזור מגיבוי, הכל חוזר למכשיר. כל זאת בהנחה שביטלתם בהגדרות של איטונס את גיבוי iCLOUD - איטונס מבצעת שיחזור כמו מכונת זמן, ומחזירה חומר חשוב שגובה קודם, ללא בעיות מיותרות. לעומת זאת אילו שגיבו עם iCLOUD, טענו כי היא מחקה את החומר שלהם, ואין להם שום גיבויי כדי שיוכלו לשחזר ממנו.
אני רוצה לציין, כי לי אישית אין שום דבר נגד iCLOUD, אבל כמו שציינתי, לחלק מהמשתמשים ישנה בעיה, ובעיה רצינית. ואני מקווה שהמפתחים יוכלו לסדר את הבעיה הזו, אם בכלל.