בשבועות אחרי שאפל הכריזה על האייפד הייתה סערה תקשורתית וחברתית. האם הוא יצליח לפרוץ בעוצמה לשוק?
נכתב ע"י איתי חי, אתר אייפונס.
למרות שאני די משוחד, אני כן רציתי להביא אליכם את דעתי על האייפד. מה זה לעזאזל? אייפוד גדול או נטבוק מצומצם? הכל יכתב כאן.
"רצינו למצוא את הנקודה בין נטבוק וסמארטפון", הכריז סטיב ג'ובס. כשאני שומע את הדבר הזה, עולות לי בראש מחשבות על מחשב נייד בלי מקלדת שמריץ OS x, אבל במקום נותנים לי את האייפד.
אומנם זה נראה כמו אחת התרמיות הגדולות של המאה ה-21, אך אולי זאת אחת ההצלחות הגדולות של העשור שנפתח?
אפל רצתה לגרום לאנשים לדבר על האייפד, לטוב או לרע, העיקר שידברו ועליו. אם אנשים שונאים או אוהבים אותו, הוא בתודעה. אם הוא בתודעה, אז יותר אנשים יחשבו עליו כשהם יחפשו מחשב.
אבל למה אנשים שונאים אותו? בגלל העיצוב שלו? בגלל המערכת ההפעלה? אולי זאת החומרה? האם אנשים מחפשים את הטעויות של אפל?
זה נכון שלא כל דבר מושלם. זה נכון שהאייפד לא מושלם, אבל האם הדברים האלה נחוצים לנו?
בואו נחשוב על אותם "טעויות" שעשו עם האייפד.
המצלמה, אותה מצלמה שחסרה גם באייפוד טאץ' חסרה באייפד. אבל ברצינות, מתי בפעם האחרונה השתמשתם בשיחות וידאו בסמארטפון שלהם? המצלמה הזאת רק תופסת מקום ומשאבים.
העיצוב: העיצוב נובע מכך שאפל רצו לגרום למשתמשים לקבל משהו שהם כבר למדו לאהוב, ולא מכשיר מסובך שאי אפשר להשתמש בו מבלי לקרוא בפירוט את ההוראות.
המולטי-טאסקינג היא אומנם אותה עובדה שלא קיימת במכשירים הניידים של אפל אבל אם אתם ממש מחפשים טעויות באייפד, זאת אולי היחידה שבאמת אפשר לקרוא לה טעות.
הרבה אנשים אמרו לי, בתור הגיק של אפל בכיתה, "למה לך לקנות את האייפוד טאץ' הגדול הזה?", אני עניתי להם, "זה שהוא נראה כמו אייפוד טאץ' זה לא אומר שהוא אחד".
אני הגנתי על אותו מכשיר בנשמתי, רק מתוך אהבה לאפל, אך האם אני טעיתי או האם אותו מקרה של האייפון יחזור כאשר הוא יסחרר את העולם אחרי שלעגו לו?
יש אנליסטים שחושבים שהאייפד יצליח, וכמו תמיד יש את אלה שלא חושבים כך. בתור משתמש אני לא סומך עליהם. אני ניסיתי לבדוק בעצמי.
כשחשבתי אם הוא יכול להחליף את הנייד הישן של לנובו שמריץ את אותה "קללה" שנקראת ויסטה, אני עשיתי לעצמי רשימה של דברים שאני מחפש במחשב נייד.
הרשימה כללה: אימייל, אינטרנט, מוזיקה, סרטים, משחקים, טוויטר, פייסבוק.
האייפד כולל את כל אותם דברים. בשבילי מצאתי שזה מספיק. וגם בנוסף אני מקבל אי-בוק.
המחיר האטרקטיבי לעומת מחשבים עם חלונות ואותם תכונות נפלאות וגם העובדה שבמשל אני בסיאטל, וושינגטון ב3 לאפריל גרמו לי להחליט: "אני קונה אייפד!".
אבל בשביל אותם אנשים שעד היום מקללים את אפל על המכשיר הזה: למה?
אפל עשו למשתמשים טובה גדולה עם האייפד. הם סוללים דרך חדשה לטכנולוגיה, בדיוק כמו עם האייפון.
אומנם המכשיר לא מתאים לכל אחד, אבל למי שמתאים, הוא מתאים כמו כפפה.
הייתי רוצה רק לומר לסיום שאפל יודעת איך לגרום לכל העולם להסתובב לה על האצבע. הם יכולים רק בהינף יד לשנות את עולם הטכנולוגיה כפי שירצו. אז למה לא לתת לה?