מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : תקלה | המק לא מגיב.



yakirmanz
26/12/08, 17:54
שלום לכולם....
אני אשמח לקצת עזרה מכל מי שיכול לעזור איכשהו , זה קצת ארוך אבל אני פשוט לא רוצה לחסוך בפרטים ע"מ להעביר בצורה הטובה ביותר את המצב שבוא אני כיום:
טוב הכל התחיל בזה שעדכנתי את המערכת הפעלה לגירסה הכי חדשה , שגם מבצעת חסימה לכל מכשיר שלא עבר פריצה בעבר לזהות את האייפון או האיפוד טאץ' באייטונס.?
ידידה שלי הביאה לי איזה אייפוד של אחותה שלא נפרץ מעולם וכשניסיתי לעדכן לה אותו גירסאות ולפרוץ אותו זה כמובן שלא זיהה ורשם איזושהי הודעת שגיאה.
חיפשתי בכל מיני פורומים ומצאתי איזה קובץ שאמור לסדר את זה הוא מופיע גם בקישור הזה :
http://limitededitioniphone.com/fix-dfu-on-mac-os-x-1056/
עשיתי הכל לפי ההוראות וכשניסיתי שוב לפרוץ את האייפוד זה לא עבד לי ורשם את אותה הודעת שגיאה.
יום למחרת הכל עדיין עבד כרגיל אבל בסוף היום כשחזרתי מהעבודה הפעלתי ת'מחשב ושמתי לב שהעכבר לא זז אז חשבתי שאולי נגמרו הסוללות אבל גם הטרקפד לא מגיב . גם לא המקלדת .
?כל מה שרואים זה השולחן עבודה עם החלון שהיה פתוח לפני שכיביתי ת'מחשב פעם אחרונה . וזהו.
הוא גם נכנס לשומר מסך והכל אבל המקלדת והטרקפד לא מגיבים.?
שמתי לב גם שאם אני מחבר את האייפון עם הכבל אז הוא לא מטעין אותו.

זהו ניסיתי להכניס ת'דיסק התקנה של הליאופורד כדי לעשות איזשהו שחזור למערכת אבל עדיין אני לא יכול לעשות כלום ולבחור בכלום בלי להזיז ת'סמן או לחיצות במקלדת וכמובן שהדיסק עכשיו בפנים כי הלחצן שמוציא את הדיסק שנמצא במקלדת לא עובד גם הוא .

טוב אז השאלות הן : כמובן , איך מסדרים את זה **********?
יש אפשרות לטעון את הדיסק של מערכת ההפעלה לפני כשהיא עולה כמו בפיסי ????
יש איזה safemode שאפשר ליזום לפני שהמערכת עולה ???
ניסיתי להדליק את המחשב ע"י לחיצה ארוכה על הכפתור כיבוי (בהשראת האייפון) אבל זה גם לא עשה כלום .....

מקווה שיהיו לכם רעיונות יצירתיים :)?
יום טוב

natish
26/12/08, 18:05
להעלאת המחשב במצב בטוח:
1. כבה את המחשב.
2. הפעל אותו על ידי לחיצה על לחצן ההפעלה
3. מיד אחרי שאתה שומע את צליל ההפעלה, לחץ לחיצה ארוכה על המקש Shift.

טיפ: את המקש Shift לחוץ צריך שיתקיים בהקדם האפשרי לאחר ההפעלה הטון אבל לא לפני.
שחרר את מקש Shift כאשר אתה רואה את האפור Apple והתקדמות אינדיקטור (נראה כמו ספינינג gear).

בהצלחה :)

yakirmanz
26/12/08, 18:36
נתי תודה על התגובה המהירה ..... ידעתי שתחלץ לעזרתי :)
בכל אופן , הצלחתי להפעיל אותו בsafemode.
העניין הוא שזה עדיין לא עוזר ואני לא יכול להזיז ת'עכבר או להזין סיסמה בשביל להיכנס למחשב.
במילים אחרות , safe mode לא פותר ת'בעיה הזאת ......
?יש עוד רעיונות ?

תודה

natish
26/12/08, 18:46
נתי תודה על התגובה המהירה ..... ידעתי שתחלץ לעזרתי :)
בכל אופן , הצלחתי להפעיל אותו בsafemode.
העניין הוא שזה עדיין לא עוזר ואני לא יכול להזיז ת'עכבר או להזין סיסמה בשביל להיכנס למחשב.
במילים אחרות , safe mode לא פותר ת'בעיה הזאת ......
?יש עוד רעיונות ?

תודה

ניסית להשתמש בעכבר חיצוני?

yakirmanz
26/12/08, 19:42
לא ניסיתי כי אין לי פה אבל אני לא חושב שזה מה שיעזור .
יש עוד דרך איכשהו לעשות שיחזור למערכת או התקנה מחדש של המערכת לפני שהיא בעצם עולה ???
ואם אין בכל אופן מחר אני הולך לסדר את זה , אני ממש אבל ממש מקווה שלא יהיה צורך לפרמט את המחשב אבל אם כן ישנה איזושהי דרך לגבות את המידע שעל המחשב ???
?אני לא בטוח אבל אני חושב שפעם ראיתי שישנה אפשרות להעלות את המחשב בחיבור עם מק אחר כ"כונן נייד חיצוני" איך בדיוק עושים את זה , אם זה באמת אפשרי ???

yochayt7
26/12/08, 21:05
אתה בטוח שפעלת על פי ההוראות?!
כי לי זה פעל....

yakirmanz
27/12/08, 00:15
כן אני בטוח וכמו שאמרתי זה קרה לי כעבור יומיים.
בגדול יש מצב שזה גם לא נגרם מזה אבל אני לא עשיתי שום דבר אחר מלבד זה אז קשה לי להאמין שזה נגרם ממשהו אחר.
בוא נגיד שאם עכשיו ההייתי מסדר את זה לא הייתי ממהר להתקין את הפאץ' הזה שוב.

yochayt7
27/12/08, 10:57
באמת?..
אני אדע לא להתקין את זה פעם הבאה
אבל רק שתדע שלי זה פעל טוב וכבר עבר שבוע וחצי ממתי שהתקנתי...
וריסטרתי אייפון בצורה הזאת..
אם לא תצליח לתקן אני חושב שתצטרך להוציא תכונן מהמחשב לפרמט דרך מחשב אחר ואז להכניס אותו שוב ולהתקין מערכת הפעלה מחדש...
אלא אם אתה רוצה לקנות הארד דיסק חדש ואז איפשר לדלג מעל השלב של הפירמוט

נ.ב. יכול להיות שיש פיתרון אחר ואני לא יודע ..
זה רק אם לא נשאר לך יותר מה לעשות...

yakirmanz
28/12/08, 03:54
תודה אבל הסתדרתי , היה קצת סיפור אבל קניתי הרד דיסק חדש לאסי 500 ג'יגה פייר וויר 800 והתקנתי עליו את המערכת הפעלה , אחרי זה העתקתי הכל אליו , ואז פירמטתי את ההרדיסק של המק. התקנתי עליו את המערכת הפעלה ושיחזרתי הכל.

בכל אופן זה היה קצת סיוט כי קצת הסתבכתי להתקין את המערכת על הכונן החיצוני אבל בסוף מצאתי איך וזה גם עובד מעולה . השארתי את המערכת הפעלה שם לימים נוראים כאלו כי זה תופס רק 15 ג'יגה :) ואת הבוט הראשי אני עושה מהמק עצמו כמובן.
זהו בגדול , זה אילץ אותי לקנות הרדיסק חיצוני שכבר מזמן רציתי לקנות אבל זה קצת נתן לי ת'דחיפה שהייתי צריך :)

yochayt7
28/12/08, 16:22
אז למה פשוט לא הסרת תקובץ שהתקנת ?..
ואז לא היית צריך לפרמט...?
בכל מקרה
אתה יכול להסביר לי איך להתקין על דיסק חיצוני ?..
כי יש לי 3 כאלו של 500 גיגה שאין בהם כלכך שימוש
אולי אני יצטרך...

נ.ב.
איך יכול להיות פייר וויר במקבוקים החדשים אין פיירוויר..
איזה מקבוק יש לך?..

yakirmanz
28/12/08, 18:24
יש לי מקבוק פרו 2.4עם מולטי טאץ' דגם אחד לפני שיצא החדש.
בקשר להסרה של הקובץ , לא היתה אפשרות למצוא אותו גם כי זה שינה לי קבצי מערכת וגם בגלל ושלא יכולתי לעשות כלום כשהמחשב עלה חוץ מללחוץ על כפתור הכיבוי :)
אם היתה לי את אותה גירסה של מערכת הפעלה ללא השידרוגים שיש לי על הדיסק אז היתה אפשרות פשוט להתקין מחדש רק את המערכת הפעלה בלי לפרמט , אבל כיוון שכמו כל בן אדם נורמלי אני מעדכן את osx שלי בד"כ :) אז הפיתרון היחידי היה לפרמט את הכונן של המק.
בקיצר יש לי פייר וויר 400 ו800 , גם במק וגם בהרדיסק זה הכונן הזה http://www.lacie.com/de/products/product.htm?pid=11085
בגדול אני הסתבכתי קצת זה תלוי אם יש לך מעבד אינטל או לא.
אבל בסוף מצאתי איך פותחים שם כל מיני דברים .....
אם אתה רוצה אני אחפש ההסברים שמצאתי ופלוס ההסברים שלי אני מאמין שזה לא תהיה לך בעיה.