מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : אפל בדקו ספציפית עברית בספארי



planB
27/07/08, 13:09
מעניין משהו...

http://www.opensource.apple.com/darwinsource/iPhone2.0/WebCore-332/manual-tests/bidi-visible-control-characters.html

http://www.opensource.apple.com/darwinsource/iPhone2.0/WebCore-332/manual-tests/bidi-parens.html

natish
27/07/08, 13:49
מעניין מאוד...
ישראל לא הוכרזה בין 70 המדינות בהם ימכרו אייפונים אבל אולי עם מעל 10000 מכשירים למדינה כה קטנה קשה להם להתעלם לגמרי...

Simsgy
27/07/08, 14:19
מעניין :)
איך מצאת את הקישורים?
ואיך אתה יודע שזה קשור לאייפון ולא למאק?

planB
27/07/08, 14:30
מעניין :)
איך מצאת את הקישורים?
ואיך אתה יודע שזה קשור לאייפון ולא למאק?

WebCore זה קוד פתוח
תסתכל בURL כתוב iPhone 2.0

Simsgy
27/07/08, 14:48
וואלה, צודק.
יפה.

DotanSimha
27/07/08, 15:08
יש לי ידע בתכנות, אם מישהו יסביר לי איך בדיוק אני מקמפל את הWebCore אחרי עריכה - אני חושב שאני אצליח לבנות תמיכה בעברית כמו שצריך (לא הפוכה).

planB
27/07/08, 15:17
יש שם makefile

DotanSimha
27/07/08, 19:27
יש שם makefile

אוקיי, עם cygwin?

sysfailed
27/07/08, 19:38
שלחתי לך הודעה בפרטי

DotanSimha
27/07/08, 19:48
sysfailed את זה יכול לשאול גם על גבי הפורום ולא בפרטי... אם אני אצליח לקמפל, יש סיכוי שאני אשחרר עברית כי אני חושב שמצאתי את המקור לבעייה.

רק מישהו יכול לעזור לי בעניין של הקימפול?

asher_ungar
27/07/08, 19:50
אולי תרחיב על המקור לבעיה ? :)

DotanSimha
27/07/08, 19:59
אולי תרחיב על המקור לבעיה ? :)

בכיף... לא סגור על זה 100%, אבל אני חושב שזה הגיוני מאוד שזה גורם לבעייה.

כדי שהפונקציה Sort שלהם תמיין כמו שצריך, הם צריכים את התו הראשון, יש קטע קוד שלפי מה שהבנתי הופך את הטקסט כדי שהם יכולו לשים את המידע ברשימה, ושיהיה ממויין (מי שיש לו 2.0, שישים לב שלמרות שהעברית הפוכה, האנשי קשר ממויינים לפי סדר של א'-ב').

מצאתי בקובץ editing/TextIterator.h את קטע הקוד הבא:


// Used when text boxes are out of order (Hebrew/Arabic w/ embeded LTR text)

Vector<InlineTextBox*> m_sortedTextBoxes;

size_t m_sortedTextBoxesPosition;


ובקובץ editing/TextIterator.cpp את הפונקציה עצמה:


// Used when text boxes are out of order (Hebrew/Arabic w/ embeded LTR text)
if (renderer->containsReversedText())
{
m_sortedTextBoxes.clear();


for (InlineTextBox * textBox = renderer->firstTextBox(); textBox; textBox = textBox->nextTextBox())
{

m_sortedTextBoxes.append(textBox);

}


std::sort(m_sortedTextBoxes.begin(), m_sortedTextBoxes.end(), compareBoxStart);
m_sortedTextBoxesPosition = 0;

}


יכול להיות שיש עוד דברים שגורמים לזה, אבל אני חושב שזה מקור הבעיה... יש מישהו שיצא לו לעבוד עם זה ויכול לאשר? :)

planB
27/07/08, 20:07
בכיף... לא סגור על זה 100%, אבל אני חושב שזה הגיוני מאוד שזה גורם לבעייה.

כדי שהפונקציה Sort שלהם תמיין כמו שצריך, הם צריכים את התו הראשון, יש קטע קוד שלפי מה שהבנתי הופך את הטקסט כדי שהם יכולו לשים את המידע ברשימה, ושיהיה ממויין (מי שיש לו 2.0, שישים לב שלמרות שהעברית הפוכה, האנשי קשר ממויינים לפי סדר של א'-ב').

מצאתי בקובץ editing/TextIterator.h את קטע הקוד הבא:


// Used when text boxes are out of order (Hebrew/Arabic w/ embeded LTR text)

Vector<InlineTextBox*> m_sortedTextBoxes;

size_t m_sortedTextBoxesPosition;


ובקובץ editing/TextIterator.cpp את הפונקציה עצמה:


// Used when text boxes are out of order (Hebrew/Arabic w/ embeded LTR text)
if (renderer->containsReversedText())
{
m_sortedTextBoxes.clear();


for (InlineTextBox * textBox = renderer->firstTextBox(); textBox; textBox = textBox->nextTextBox())
{

m_sortedTextBoxes.append(textBox);

}


std::sort(m_sortedTextBoxes.begin(), m_sortedTextBoxes.end(), compareBoxStart);
m_sortedTextBoxesPosition = 0;

}


יכול להיות שיש עוד דברים שגורמים לזה, אבל אני חושב שזה מקור הבעיה... יש מישהו שיצא לו לעבוד עם זה ויכול לאשר? :)
אני יכול רק לומר שלי אישית זה לא נראה קשור

DotanSimha
27/07/08, 20:09
אני יכול רק לומר שלי אישית זה לא נראה קשור

לא אמרתי שזה נכון, אמרתי שלדעתי זה יכול להיות, אני עובד על עוד קבצים... יש די הרבה... אני משתדל למצוא כמה שיותר דברים שיעזרו :/

planB
27/07/08, 20:21
לא אמרתי שזה נכון, אמרתי שלדעתי זה יכול להיות, אני עובד על עוד קבצים... יש די הרבה... אני משתדל למצוא כמה שיותר דברים שיעזרו :/

לדעתי תעיף מבט בFont.cpp

יש שם קטע של הפיכה של RTL אבל לפי control codes
אולי אפשר לעשות לפי אות ראשונה או משהו

DotanSimha
27/07/08, 20:25
לדעתי תעיף מבט בFont.cpp

יש שם קטע של הפיכה של RTL אבל לפי control codes
אולי אפשר לעשות לפי אות ראשונה או משהו

אממ צודק... אבל הקטע של הRTL לא בעייתי בשבילנו, קודם להפוך את העברית, שתוצג כמו שצריך...

Simsgy
27/07/08, 20:26
לדעתי אני יכול לעשות את זה Rtl (לנסות, מצאתי כבר כמה דברים), אבל הבעיה היא שזה יהיה גם באנגלית.

DotanSimha
27/07/08, 20:29
לדעתי אני יכול לעשות את זה Rtl (לנסות, מצאתי כבר כמה דברים), אבל הבעיה היא שזה יהיה גם באנגלית.

אממ סתם שתדע, קיים משהו נחמד בשם Regex, אתה יכול לבדוק איתו את הטקסט של אותה השורה, אם הוא מכיל תווים מסוג [א-ת] תיתן לו RTL, אחרת לא לגעת... זו לא הבעיה! אם רק מישהו יסביר לי איך אני מקמפל את זה כבר אני כמעט בטוח שתוך כמה ימים תקבלו עברית, ואולי אפילו RTL!

planB
27/07/08, 20:34
rtl זה להציג את העברית מימין לשמאל...
rtl זה לא יישור לימין
(תסתכל בקוד כשצריך rtl הוא הופך את המחרוזת)

DotanSimha
27/07/08, 20:59
rtl זה להציג את העברית מימין לשמאל...
rtl זה לא יישור לימין
(תסתכל בקוד כשצריך rtl הוא הופך את המחרוזת)

צודק, אבל עדיין, RTL לא כזה חשוב כמו תמיכה בעברית לא הפוכה, מסכים איתי בקשר לזה?

planB
27/07/08, 21:02
צודק, אבל עדיין, RTL לא כזה חשוב כמו תמיכה בעברית לא הפוכה, מסכים איתי בקשר לזה?

RTL= עברית לא הפוכה

DotanSimha
27/07/08, 21:28
RTL= עברית לא הפוכה

לא, ממש ממש ממש לא, אבל ממש לא!

RTL = Right To Left

שהכתב יהיה כמו שהוא נכתב מפה, מתחיל בצד ימין! זו ההגדרה של RTL!

עברית לוגית = עברית שמוצגת כמו שצריך, לא הפוכה, זה מה שצריך לעשות קודם באייפון.

planB
27/07/08, 21:35
ימין לשמאל - האותיות מימין לשמאל
טוב בקיצור תעשה מה שאתה רוצה

DotanSimha
27/07/08, 21:39
ימין לשמאל - האותיות מימין לשמאל
טוב בקיצור תעשה מה שאתה רוצה

זה RTL


וזה LRT

זה עברית לוגית

תיגול תירבע ילב הז

unleashed
27/07/08, 21:46
זה RTL


וזה LRT

זה עברית לוגית

תיגול תירבע ילב הז

אתה צודק במאה אחוז! RTL לא הופך את העברית ללוגית

planB
27/07/08, 21:54
אתה צודק במאה אחוז! RTL לא הופך את העברית ללוגית

אין לי כח להכנס אתכם לדיון אבל קטע קוד קטן


// Swap the order of the glyphs if right-to-left.
if (run.rtl())
for (int i = 0, end = glyphBuffer.size() - 1; i < glyphBuffer.size() / 2; ++i, --end)
glyphBuffer.swap(i, end);

Arad2
27/07/08, 21:58
עזבו את הוויכוח הזה הוא מיותר, Rtl מסמל הרבה דברים, לפעמים את ההגדרה של אופן כתיבת השפה, לפעמים את הכיוון ולפעמים את המיקום. זה לא עקרוני.

DotanSimha
27/07/08, 22:00
הועלו פה הרבה רעיונות, ויש הרבה אפשרויות - הבעיה היא שאף אחד לא יודע איך אני יכול לקמפל את הWebCore אחרי עריכה? הבנתי שיש MAKEFILE, אבל לא הבנתי איך להשתמש בו, עם CygWin או שאני חייב MAC?

vbmaster
27/07/08, 22:01
צר לי לקטוע את הויכוח, אבל נראה לי שצריך להתמקד בדברים החשובים יותר - קמפול WebCore.
אני (בתור מתכנת דיי ותיק - אך לא על Unix) מנסה כבר יומיים לקמפל את הפרוייקט על XCode (אני עובד עם מק, 10.5.3) אך ללא הצלחה.
אין קבצי Makefile מסודרים, והקבצים שיש דורשים Bake (קבצי bkl) שכל פעם נכשל מסיבה זו או אחרת...

האם מישהו יכול לשפוך אור על הפרשה?


נדב.

planB
27/07/08, 22:04
צר לי לקטוע את הויכוח, אבל נראה לי שצריך להתמקד בדברים החשובים יותר - קמפול WebCore.
אני (בתור מתכנת דיי ותיק - אך לא על Unix) מנסה כבר יומיים לקמפל את הפרוייקט על XCode (אני עובד עם מק, 10.5.3) אך ללא הצלחה.
אין קבצי Makefile מסודרים, והקבצים שיש דורשים Bake (קבצי bkl) שכל פעם נכשל מסיבה זו או אחרת...

האם מישהו יכול לשפוך אור על הפרשה?


נדב.

יש קובץ automake שלא הצלחתי לתפעל
הקובץ bakefile גם לא ממש מתפקד

אולי צריך את כל הWebKit?

unleashed
27/07/08, 22:06
הועלו פה הרבה רעיונות, ויש הרבה אפשרויות - הבעיה היא שאף אחד לא יודע איך אני יכול לקמפל את הWebCore אחרי עריכה? הבנתי שיש MAKEFILE, אבל לא הבנתי איך להשתמש בו, עם CygWin או שאני חייב MAC?

http://sleepers.net/news/?s=Headers זאת דרך מאוד קלה רק צריך לחכות שזה יתעדכן ל2.0

אבל לדעתי הדברים צריכים להעשות אחרת
כמו שאמיר עשה ללמוד מה אתה צריך לשנות ולשנות את הקובץ המקורי (המקומפל) דרך HEX

planB
27/07/08, 22:08
http://sleepers.net/news/?s=Headers זאת דרך מאוד קלה רק צריך לחכות שזה יתעדכן ל2.0

לא חסרים headers זה פשוט לא מנסה לקמפל בכלל

unleashed
27/07/08, 22:09
לא חסרים headers זה פשוט לא מנסה לקמפל בכלל

מה שנתתי זה קימפול דרך האייפון עצמו ללא צורך ליצור toolchain

asaf.yishai
27/07/08, 22:10
ניסיתם להוריד את הJavaScriptCore ?
כתוב בREADME שבשביל לבנות את הWebKit, חייבים לבנות קודם כל את הJavaScriptCore

planB
27/07/08, 22:11
מה שנתתי זה קימפול דרך האייפון עצמו ללא צורך ליצור toolchain

כן אני יודע מה זה העניין הוא שלא חסרים headers כשמנסים לקמפל זה משהו בmakefiles שעושה צרות

unleashed
27/07/08, 22:12
לדעתי הדברים צריכים להעשות אחרת
כמו שאמיר עשה ללמוד מה אתה צריך לשנות ולשנות את הקובץ המקורי (המקומפל) דרך Hex

planB
27/07/08, 22:15
לדעתי הדברים צריכים להעשות אחרת
כמו שאמיר עשה ללמוד מה אתה צריך לשנות ולשנות את הקובץ המקורי (המקומפל) דרך Hex

הבעיה שהקובץ המקורי חתום ואתה לא ממש יכול לעשות שם משהו...

מה שכן יש קובץ לא חתום בסימולטור אולי אפשר לעשות עליו משהו ואז לחתום

unleashed
27/07/08, 22:16
הבעיה שהקובץ המקורי חתום ואתה לא ממש יכול לעשות שם משהו...

מה שכן יש קובץ לא חתום בסימולטור אולי אפשר לעשות עליו משהו ואז לחתום

יש הדרכה איך לחתום בעמוד הראשי של cydia באייפון

DotanSimha
27/07/08, 22:17
unleashed, לא יודע אם אנחנו מדברים על אותו דבר, אבל קיים הדבר הבא בCydia באייפון 2.0:
iPhone 2.0 Toolchain

זה בקטגוריה BigBoss (Development), והתיאור הוא:
Full *compability* toochain with one click! Use this to compile your 1.1.x apps for 2.0 with some limitations. BigBoss' headers for 1.1.1 from working Cygwin toolchain. Also depends on all other necessary packages. Copies to /var/include and symlinks /usr/local/include to /var/iclude if possible. Also links gcc to arm-apple-darwin-gcc.

קיימת גם חבילה בשם Darwin CC Tools, שזה מתואר ב- linker and assembler for the iPhone.

יש למישהו מושג אם אלו עוזרים לנו?

planB
27/07/08, 22:17
יש הדרכה איך לחתום בעמוד הראשי של cydia באייפון

כן, על משהו לא חתום
מה שאומר שצריך לנסות לעבוד על הWebCore שיש בסימולטור ולא על זה שיש במכשיר

unleashed
27/07/08, 22:17
כן, על משהו לא חתום
מה שאומר שצריך לנסות לעבוד על הWebCore שיש בסימולטור ולא על זה שיש במכשיר

אחלה העיקר שאנחנו מנסים ביחד וכל אחד זורק רעיון

DotanSimha
27/07/08, 22:18
הבעיה שהקובץ המקורי חתום ואתה לא ממש יכול לעשות שם משהו...

מה שכן יש קובץ לא חתום בסימולטור אולי אפשר לעשות עליו משהו ואז לחתום

חתימה זו לא הבעייה, כנס לCydia ב2.0, בלשונית Home יש לך למטה Bypassing Code Signature.

unleashed
27/07/08, 22:19
חתימה זו לא הבעייה, כנס לCydia ב2.0, בלשונית Home יש לך למטה Bypassing Code Signature.

זה מה שהתכוונתי אליו השאלה אם זה באמת עוזר לנו

planB
27/07/08, 22:19
חתימה זו לא הבעייה, כנס לCydia ב2.0, בלשונית Home יש לך למטה Bypassing Code Signature.

זה בעיה כשיש לך קובץ שכבר חתמו עליו
זה אומר שאתה לא יכול לשנות בו כלום

DotanSimha
27/07/08, 22:23
זה בעיה כשיש לך קובץ שכבר חתמו עליו
זה אומר שאתה לא יכול לשנות בו כלום

הבנתי שיש אפשרות לבטל לגמרי את הבדיקה של החתימה בקבצים...

בCydia יש פה 3 פתרונות לבעיית ההחתמה (Self-Signing, Pseudo-Signing ו- Disable Checks).

planB
27/07/08, 22:24
הבנתי שיש אפשרות לבטל לגמרי את הבדיקה של החתימה בקבצים...

בCydia יש פה 3 פתרונות לבעיית ההחתמה (Self-Signing, Pseudo-Signing ו- Disable Checks).
כן רק שהוא כותב שכשאתה מבטל את זה יש המון בעיות בWIFI

DotanSimha
27/07/08, 22:28
כן רק שהוא כותב שכשאתה מבטל את זה יש המון בעיות בWIFI

אפשר להשתמש באפשרות השנייה, Pseudo Signing, היא נעשית על גבי האייפון ישירות ואני לא רואה שהיא גורמת לבעיות... צריך להשיג Signing Identity, והבנתי שאפשר לבצע את זה רק דרך MAC :/

planB
27/07/08, 22:32
אפשר להשתמש באפשרות השנייה, Pseudo Signing, היא נעשית על גבי האייפון ישירות ואני לא רואה שהיא גורמת לבעיות... צריך להשיג Signing Identity, והבנתי שאפשר לבצע את זה רק דרך MAC :/

יש לי MAC
לחתום זאת הבעיה האחרונה
בכל אופן הלכתי לישון אני צריך לקום מחר ב6:45 לעבודה
אני מקווה שיהיה לי זמן קצת מחר לשבת על זה כי אם לא זה רק ב7.8 שנגמר הסמסטר

alshtein1993
27/07/08, 22:32
לפחות יש אנשים שעובדים על עברית כי אני ממש מחכה לזה כמו כולם

unleashed
27/07/08, 22:34
אני לא מציע לכם לסטות מהרעיון שלי בקשר להhex זה הפיתרון הכי נכון
אם אתה אומר שזה לא בעיה להחתים וDOTAN חושב שהוא יודע מה לשנות אז תעשו את זה ביחד

DotanSimha
27/07/08, 22:41
אני לא מציע לכם לסטות מהרעיון שלי בקשר להhex זה הפיתרון הכי נכון
אם אתה אומר שזה לא בעיה להחתים וDOTAN חושב שהוא יודע מה לשנות אז תעשו את זה ביחד

הבעיה עם HEX שאתה מקבל פלט של אחרי קימפול, ושהWebCore של 2.0 גדול ב3MB בערך מהWebCore של 1.1.4... בדקתי את זה :/ לא חושב שזה יתאים בכלל...

ואם תוכל לקמפל על הMAC ולהחתים, אני אנסה לעשות את השינויים שצריך :)

planB
27/07/08, 22:49
אנקדוטה מעניינת לפני השינה
את מי זה מפתיע שהWebCore של אמיר זה אותו קובץ אחד לאחד כמו הWebCore שiphoneislam פתחו לערבית ?

ועוד משהו קטן

#
Tarek Mansour
Posted April 6, 2008 at 7:27 am | Permalink

Amir, why you do not mail me at iPhoneIslam so we talk about adding Arabic to the webcore.. I may save you long way :)

(דרך אגב, שלחתי לבחור מייל לראות איך הוא מתקדם עם 2.0)

DotanSimha
27/07/08, 22:52
אנקדוטה מעניינת לפני השינה
את מי זה מפתיע שהWebCore של אמיר זה אותו קובץ אחד לאחד כמו הWebCore שiphoneislam פתחו לערבית ?

ועוד משהו קטן

#
Tarek Mansour
Posted April 6, 2008 at 7:27 am | Permalink

Amir, why you do not mail me at iPhoneIslam so we talk about adding Arabic to the webcore.. I may save you long way :)

(דרך אגב, שלחתי לבחור מייל לראות איך הוא מתקדם עם 2.0)

לא יודע אם מפתיע, אבל אל תשכחו שעברית וערבית נכתבות אותו דבר, מימין לשמאל...

ותמיד יכול להיות שהם עשו את אותם השינויים :rolleyes:

planB
27/07/08, 22:54
לא יודע אם מפתיע, אבל אל תשכחו שעברית וערבית נכתבות אותו דבר, מימין לשמאל...

ותמיד יכול להיות שהם עשו את אותם השינויים :rolleyes:

כן, כשינון יצר קובץ WebCore אותו דבר אמיר האשים אותו שלא יכול להיות בשום אופן שזה יצא אותו דבר ובלה בלה בלה

נו טוב, מפאת חוסר זמן כנראה שאני אאלץ לסמוך על הערבים שיושיעו אותנו עם איזה WebCore

ובסוף אחרי כל העבודה הזאת עוד ב2.1 תהיה תמיכה מובנית בזה (אמורים להתחיל למכור את האייפון במצרים וירדן מתישהו בקרוב)

DotanSimha
27/07/08, 23:01
כן, כשינון יצר קובץ WebCore אותו דבר אמיר האשים אותו שלא יכול להיות בשום אופן שזה יצא אותו דבר ובלה בלה בלה

נו טוב, מפאת חוסר זמן כנראה שאני אאלץ לסמוך על הערבים שיושיעו אותנו עם איזה WebCore

ובסוף אחרי כל העבודה הזאת עוד ב2.1 תהיה תמיכה מובנית בזה (אמורים להתחיל למכור את האייפון במצרים וירדן מתישהו בקרוב)

צודק... אבל מי אוהב לחכות? חח

Arad2
27/07/08, 23:34
אני לא חושב שאפשר לעשות משהו ע"י עריכת HEX... בכל מקרה, אם כן, לחתום את הקוד זה די פשוט.
עכשיו לדוגמה למדתי איך לחתום מחדש את MobileSMS אחרי שערכתי שם כמה דברים ב-hex, וזה פועל מצויין.

DotanSimha
28/07/08, 00:45
אני לא חושב שאפשר לעשות משהו ע"י עריכת HEX... בכל מקרה, אם כן, לחתום את הקוד זה די פשוט.
עכשיו לדוגמה למדתי איך לחתום מחדש את MobileSMS אחרי שערכתי שם כמה דברים ב-hex, וזה פועל מצויין.

החתימה היא לא הבעייה שלנו... אלא הקימפול.

ttg
28/07/08, 01:21
למיטב הבנתי על מנת להדר את WebCore יש צורך ע"פ ה-Readme הבסיסי ב JavaScriptCore.

הקוד באתר הקוד הפתוח אינו פרוייקט שלם של Xcode (למפגרים כמוני שיודעים רק להדר בדרך בסיסית).

דבר נוסף לגבי מקלדת,
פה כמובן נדרשת יכולת עריכת Hex ולא קידוד מחדש.
דווקא פה אולי ניתן להסתמך על המקלדת הרוסית ע"י השתלטות עליה.
לצערי לא מצאתי את החלקים שאני מחפש ב- Artwork או קבצי .plist/strings מעניינים רק את הפתרון של planB להוספת אותיות בלחיצה ארוכה... :(

yaniv51
28/07/08, 01:48
הודעה שלא קשורה
אני פשוט רוצה להגיד תודה לכל אותם אנשים שמתאמצים בשביל שהעברית במכשיר תסודר.
גם אם זה לא יפעל בסוף, כולם חייבים לכם תודה על הנסיון.
גם אם אמיר יהיה זה שבסוף יוציא את העברית ( ממה שאני הבנתי היא כבר מוכנה ), צריכים להגיד לכם תודה על הנסיון.
אז בכל אופן, תודה על כל מה שאתם עושים :)

ttg
28/07/08, 02:29
עוד מקום מעניין לגבי הידור ה- WebCore...
http://trac.webkit.org/browser/trunk/WebCore

השאלה היא האם אני מהדר גירסה אחרונה של ה- WebKit משהו בסגנון Nightly Build (בתקווה שזה ריאלי בכלל) ל ARM אם היא תרוץ על האייפון.
כמובן שמדובר בכל הרכיבים - WebCore, WebKit, JavaScriptCore וכדומה.

עוד נושא מעניין ואולי דמות שתוכל לעזור קצת באופן לא רשמי,
אחת מהאנשים האחראים ל
bidirectional text של WebKit הם -
http://trac.webkit.org/wiki/WebKit%20Team
דן ברנשטיין.
- aka
mitzpettel

האחראי על הרבה יישומים חזקים למק מימי קדם -
http://www.mitzpettel.com/

בעל הדואר האלקטרוני mitz at apple.com (שימו לב לדומיין).

הייתי מנסה לפנות אליו דרך האתר שלו ולא דרך אפל כמובן אבל אולי הוא יוכל לעזור לנו...

Arad2
28/07/08, 02:59
הגעתי לסוג של פריצת דרך עם העברית, הצלחתי לגרום למקלדת הרוסית לכתוב תווים עבריים.
אני ממשיך לעבוד על זה, אבל יש בעיה וחסרון-
הבעיה היא שכדי לשנות את המקשים של המקלדת צריך לפתוח את הקובץ TextInput_ru.artwork, ובנתיים הוא לא נתמך ע"י התוכנות שפותחות קבצי artwork. פניתי למפתח שפתח את הקבצים האלה בבקשה לתמוך גם בקובץ הזה, אבל אם זה לא ילך לדעתי אפשר גם לבד לנסות, הוא סיפק הוראות (למרות שדי הסתבכתי).
החסרון הוא שהמקלדת הרוסית "מכווצת" יחסית, ויהיו 3 מקשים מיותרים (2 תווים וה-Shift).

אני אעדכן אתכם אם יהיה חדש. וכמובן שאם אני אצליח זה יופץ בחינם.

vbmaster
28/07/08, 05:51
עבודה טובה!!
אשמח אם תרחיב על הפתרון קצת...

planB
28/07/08, 07:33
הגעתי לסוג של פריצת דרך עם העברית, הצלחתי לגרום למקלדת הרוסית לכתוב תווים עבריים.
אני ממשיך לעבוד על זה, אבל יש בעיה וחסרון-
הבעיה היא שכדי לשנות את המקשים של המקלדת צריך לפתוח את הקובץ TextInput_ru.artwork, ובנתיים הוא לא נתמך ע"י התוכנות שפותחות קבצי artwork. פניתי למפתח שפתח את הקבצים האלה בבקשה לתמוך גם בקובץ הזה, אבל אם זה לא ילך לדעתי אפשר גם לבד לנסות, הוא סיפק הוראות (למרות שדי הסתבכתי).
החסרון הוא שהמקלדת הרוסית "מכווצת" יחסית, ויהיו 3 מקשים מיותרים (2 תווים וה-Shift).

אני אעדכן אתכם אם יהיה חדש. וכמובן שאם אני אצליח זה יופץ בחינם.

artwork זה חרטה אני קראתי איפשהו שזה קובץ RAW
אני בערב אחזור מהעבודה אני אנסה לפתוח את זה

אפשר לשאול איך גרמת לה לכתוב בעברית ?

ttg
28/07/08, 07:56
בקוד המקור נמצא הסבר לגבי הקבצים שדי מציין שמדובר בתמונות חבוית ב- Offsets
http://davepeck.org/software/iphoneart/iphone20-artwork.txt

אני גם אנסה לראות אם יש שם איזה משהו.

לגבי העריכה של המקלדת,
תקן אותי אם אני טועה arad אבל זה נראה שפשוט שינית ערכים לקובץ TextInput_ru ב
0000D0B0 בערך שם נראה שהמיפוי מתבצע.

בהחלט עבודה מרשימה.

מה שמעניין אבל הוא האם נוכל אולי "להעיף" שפה מ- UIKit ולדחוף עברית במקומה.

בכל מקרה אני מניח שאחרי הכאב ראש עם הרוסית לעבור מקלדת זה בטח יהיה מתסכל אבל מבחינת מבנה נראה שהקוראנית דומה יותר למקלדת סטנדרטית עברית -
http://kmug.co.kr/board/data/applenews/4.png

asaf.yishai
28/07/08, 08:57
נראה לי יהיה חבל לדרוס דווקא את הרוסית, בסה"כ יש גם רוסים בארץ,
עדיף לדרוס שפה אחרת, אולי קוריאנית כמו שttg המליץ.

* אני לא רוסי :)

planB
28/07/08, 09:08
בקוריאנית אין מספיק מקשים בשורה האמצעית
מה שכן יש מצב שבאמת אפשר לדחוף מקלדת משלנו
כשהרוסית תעבוד אפשר יהיה לנסות פשוט לשנות שמות ולהוסיף מקלדת עברית

DotanSimha
28/07/08, 11:32
לא בעייה, אפילו למצוא שפה שיש בה יותר, תמיד אפשר להוסיף במקום דברים כמו סימן שאלה, סימן קריאה וכו', זה גם יקל על הכתיבה במקום ללחוץ בצד כל פעם... נדאג לזה בסוף, זו איננה הבעיה :)

וקיבלתי ה"פ ממישהו שאומר שהצליח לקמפל את הWebCore, אני אצור איתו קשר ונראה לאן זה יתקדם :)

planB
28/07/08, 11:45
לא בעייה, אפילו למצוא שפה שיש בה יותר, תמיד אפשר להוסיף במקום דברים כמו סימן שאלה, סימן קריאה וכו', זה גם יקל על הכתיבה במקום ללחוץ בצד כל פעם... נדאג לזה בסוף, זו איננה הבעיה :)

וקיבלתי ה"פ ממישהו שאומר שהצליח לקמפל את הWebCore, אני אצור איתו קשר ונראה לאן זה יתקדם :)

אני במקביל בקשר עם iphoneislam שמנסים לפתח ערבית (שכפי הנראה אמיר לקח מהם את המימוש ב1.1.4 או שעזר להם, לא ברור)

בכל אופן, הם אומרים שהשתנו חתימות של מתודות ב2.0 והם קצת מסתבכים עם זה אבל אני אמשיך לראות מה קורה

הם פחות מתמקדים כרגע במקלדת ככה שאם ארד יצליח לפתח את המקלדת אפשר לתת להם והם ימשיכו להתמקד רק בתצוגה נורמלית

ttg
28/07/08, 17:46
ניסיתי לקחת את ה- Webcore שנמצא ב-
http://builds.nightly.webkit.org/files/trunk/src/WebKit-r35376.tar.bz2

לדוגמא,

לצערי אני לא מבין מספיק וכרגע אני צריך לתת אבל אלא השגיאות שקבלתי לאחר שניסיתי להדר את זה לפלטפורמת האייפון -

Stop.
Building target “WebCore” of project “WebCore” with configuration “Debug” — (1 error, 1 warning)
Checking Dependencies
target specifies product type 'com.apple.product-type.framework', but there's no such product type for the 'iphoneos' platform
CodeSign warning: code signing is not enabled for product type (null)
target specifies product type 'com.apple.product-type.framework', but there's no such product type for the 'iphoneos' platform
CodeSign warning: code signing is not enabled for product type (null)
Build failed (4 errors, 1 warning)

alianyn
31/07/08, 01:35
היה לי קצת זמן פנוי להציץ ב-webcore ומההיכרות בשנים עברו עם khtml יש לי הערכה למה צריך לעשות וגם לא אכפת לי להעלות את זה ל-google code ככה שיהיה פתוח לכולם.
הבעיה - אני הסתכלתי על ה-source של webcore של V1.1.4 (שכמו שאני רואה זה הדבר היחיד שיש באתר של אפל (http://www.opensource.apple.com/darwinsource/iPhone/)). יש למישהו גישה ל-webcore 2.0 לאייפון?

asaf.yishai
31/07/08, 08:44
היה לי קצת זמן פנוי להציץ ב-webcore ומההיכרות בשנים עברו עם khtml יש לי הערכה למה צריך לעשות וגם לא אכפת לי להעלות את זה ל-google code ככה שיהיה פתוח לכולם.
הבעיה - אני הסתכלתי על ה-source של webcore של V1.1.4 (שכמו שאני רואה זה הדבר היחיד שיש באתר של אפל (http://www.opensource.apple.com/darwinsource/iPhone/)). יש למישהו גישה ל-webcore 2.0 לאייפון?

אתה מסתכל במקום הלא נכון, תסתכל פה (http://www.opensource.apple.com/darwinsource/iPhone2.0/)

alianyn
31/07/08, 09:29
תודה רבה