מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : פיתוח תוכנות בווינדוס דרך vmware - אפשרי!



yk122
26/04/08, 19:06
ישנן שתי שיטות (עיקריות) לפתח תוכנות עבור ה-iphone
1. לפתח תוכנות בעזרת toolchain (כמו כל התוכנות שקיימות היום)
2. דרך ה-SDK של אפל

בשתי הדרכים די קשה לפתח אם אתה עובד עם ווינדוס...

אבל הצלחתי למצוא ברשת שתי פתרונות לשתי השיטות, כדי לפתח בתוך סביבה וירטואלית (vmware)
לשתי השיטות יש קובץ image מוכן ל-vmware כך שכל מה שצריך זה להוריד ולהריץ, בלי לעבור את כל תהליך ההתקנה...

1. פרטים לגבי גירסת ה-toolchain (http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=26548)
ממה שבדקתי עד עכשיו:
* אפשר לפתח עם זה רק ל-1.1.2, הסביבה לא עודכנה מאז כי ה-SDK יצא..
* הסביבה היא סביבת לינוקס ללא ממשק גרפי (כמו דוס) - אז צריך יותר ידע בלינוקס כדי להפעיל שם דברים...

2. פרטים לגבי גירסת ה-SDK (http://pcwizcomputer.com/index.php?option=com_content&task=view&id=76&Itemid=48)
למי שרוצה יש גרסה של הקובץ בטורנט (http://www.mininova.org/get/1289219) (במקום 36 קבצים בודדים)
הגירסה ירדה, והיא עובדת אצלי!!
אולי אני אציין שאני עובד על לפטופ עם מעבד שתומך ב-64 ביט, אבל על וינדוס 32 ביט (לא יודע אם זה קשור או לא)
עכשיו אני צריך להתקין שם את ה-SDK ונראה איך זה עובד (חבל שמי שהכין את ה-IMAGE לא התקין את ה-SDK עליו גם...)

iPhoner(?)
26/04/08, 19:26
לא הבנתי-
יש vmware כבר built in בתוכנות, או שצריך להתקין סביבה וירטואלית כלשהי?

yk122
26/04/08, 19:37
אתה מתקין vmware player (http://www.vmware.com/download/player/) חינמי, ומוריד את קובץ ה-image לפי ההוראות
ואז פשוט מריץ אותו דרך ה-Player...

vaza
26/04/08, 19:57
אם יעבוד לך ויש לך כח.. תעשה איזה מדריך... אני ממש רוצה להתחיל לפתח, יש לי כבר כמה רעיונות.. אין לי מושג פשוט איך להתחיל, אני מתכוון, איפה לכתוב את כל הקוד.. ואיזה פקודות אייפון מריץ וגישות למקומות

eitangabay
27/04/08, 19:42
אם יעבוד לך ויש לך כח.. תעשה איזה מדריך... אני ממש רוצה להתחיל לפתח, יש לי כבר כמה רעיונות.. אין לי מושג פשוט איך להתחיל, אני מתכוון, איפה לכתוב את כל הקוד.. ואיזה פקודות אייפון מריץ וגישות למקומות

מצטרף

The_Ben
27/04/08, 22:21
הורדתי, ואצלי זה לא עבד (הדרך של VMWare), עליית המחשב הוידרטואלי נשארת תקועה במסך התפוח עם הרקע האפור (למי שלא מכיר מק, כמו מסך העלייה של XP שבו הקווים הכחולים/ירוקים עוברים מצד לצד וכתוב Windows XP...).

אתם מוזמנים לנסות ולדווח כאן אם זה עובד לכם :)

vaza
28/04/08, 00:15
מוריד... אדווח בקרוב אם בכלל משהו יזוז על המחשב שלי

spoonman
28/04/08, 02:16
שימו לב,
בשביל להעלות את ה-SDK של אפל לא צריך סתם OS X, אלא את LEOPARD, שעובדת רק על מחשבים של 64 ביט.

אם מערכת ההפעלה נתקעת בתפוח, אני מעריך שמחשב שלכם אינו מחשב של 64 ביט.
אפשר לבדוק את זה ב-properties של מערכת ההפעלה הוירטואלית ב-vmware - הוא אמור לכתוב שם איזושהי הודעה שהמחשב שלכם לא זוהה בתור מחשב של 64 ביט ולכן לא יכול להריץ את מערכת ההפעלה.

מקווה שעזרתי.

iPhoner(?)
28/04/08, 06:41
איך זה יכול להיות, הרי לא כל המקים הם 64 ביט (נכון?)

The_Ben
28/04/08, 06:46
שימו לב,
בשביל להעלות את ה-SDK של אפל לא צריך סתם OS X, אלא את LEOPARD, שעובדת רק על מחשבים של 64 ביט.

אם מערכת ההפעלה נתקעת בתפוח, אני מעריך שמחשב שלכם אינו מחשב של 64 ביט.
אפשר לבדוק את זה ב-properties של מערכת ההפעלה הוירטואלית ב-vmware - הוא אמור לכתוב שם איזושהי הודעה שהמחשב שלכם לא זוהה בתור מחשב של 64 ביט ולכן לא יכול להריץ את מערכת ההפעלה.

מקווה שעזרתי.

הבעיה לא הייתה זאת, אלא שהמחשב אכן עלה (או לפחות נראה ככה), וVMWare הראה אחוזים של שחזור המחשב האחרון. אך האחוזים זזו באיטיות אדירה של בערך 2 אחוז לשעה, דבר אשר יגרום לנו להמתין 50 שעות להפעלת מחשב? לא נראה לי...

spoonman
28/04/08, 07:04
איך זה יכול להיות, הרי לא כל המקים הם 64 ביט (נכון?)

נכון אבל ה-SDK דורש LEOPARD, שעובדת רק על מחשבי 64 ביט...

vaza
28/04/08, 15:22
הבעיה לא הייתה זאת, אלא שהמחשב אכן עלה (או לפחות נראה ככה), וVMWare הראה אחוזים של שחזור המחשב האחרון. אך האחוזים זזו באיטיות אדירה של בערך 2 אחוז לשעה, דבר אשר יגרום לנו להמתין 50 שעות להפעלת מחשב? לא נראה לי...

הייתי מחכה... רציני... במצב שלך זה מצב שאתה לא מודע אם זה עובד או לא...
אני עדיין מוריד...
50% בערך עכשיו.. בערב יהיה

בא לי להתחבר לסיב אופטי =\




יאללה היום כשאחזור מהמתכונת... 10-11... עוד שעתיים שלוש.. תאחלו בהצלחה :P

IlanF
28/04/08, 19:23
32%
אני אעדכן כשאני אסיים להוריד...

vaza
29/04/08, 11:49
שגיאה

*** VMware Player internal monitor error (bug 9297) ***

The guest operating system you are running is using the Physical Address Extension (PAE) processor option. For more information about
running PAE-enabled guest operating systems, please consult http://www.vmware.com/info?id=28



יש משהו לעשות? :P

vaza
29/04/08, 12:11
נכון אבל ה-SDK דורש LEOPARD, שעובדת רק על מחשבי 64 ביט...

אין גרסת 32?
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=324348

gal159
29/04/08, 13:19
יש לי amd האם זה יכול לעבוד????

אם כן איך?


תודה!

vaza
29/04/08, 13:51
יש לי amd האם זה יכול לעבוד????

אם כן איך?


תודה!

64 ביט? חפש בגוגל.. אפשר..

gal159
29/04/08, 15:19
כן 64 ביט

פשוט קראתי שאפשר רק על אינטל ורק על ליאופרד,וקראתי בנוסף שעל amd אפשר רק tinger

תוכל להביא לי מדריך המאפשר התקנה על amd?

תודה רבה!

vaza
29/04/08, 15:39
ראיתי שכתוב פה... לא חיפשתי
http://www.mininova.org/tor/1289219

"* It is possible to get this to work with AMD and SSE2 but you have to do that yourself"

גם אמרו שם שזה עובד על אינטל 32 וזה לא.. אז אני כבר לא כל כך בטוח לפי מה שאמרת..

gal159
29/04/08, 17:11
אוקי

ונגיד שאני מתקין את זה,זה יעבוד חלק או שזה יתקע?
ואני יכול להריץ כל תוכנה של os x leopard?

תודה!

vaza
29/04/08, 17:26
אין לי מושג... אני בדיוק באותו מצב שלך, כל מה שאני יודע זה מחיפושים בגוגל... ובתכלס בנתיים לא הצלחתי להפעיל כלום..

DotanSimha
01/05/08, 09:24
בעיה, זה לא פועל על 32bit :\

asaftrip
01/05/08, 19:18
כן 64 ביט

פשוט קראתי שאפשר רק על אינטל ורק על ליאופרד,וקראתי בנוסף שעל amd אפשר רק tinger

תוכל להביא לי מדריך המאפשר התקנה על amd?

תודה רבה!

תתחיל עם זה: התקנה של TIGER
http://asendure.wordpress.com/2006/10/01/osx86-how-to-install-mac-os-x-on-vmware-server-amd-64/
פתרון לבעיות לפני התקנה במהלך התקנה ואחרי התקנה
http://pcwizcomputer.com/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=32
ואחרי כל הברדק אתה צריך לעבור ל LEOPARD ולעשות פאצ'

IlanF
01/05/08, 19:27
Obtain a legal OS X 10.4.6 ISO
זה קצת בעייתי.. רוב הגרסאות שמופצות ברשת הן האקינטוש ואם יש לך מאק עם OSX מקורי, אתה ממש לא צריך את זה...
ושאני אבין על AMD אפשר רק טיגר? מה זה החרטא הזאת?
טוב גם ככה אני שונא את לאופרד...

gal159
01/05/08, 19:37
תתחיל עם זה: התקנה של TIGER
http://asendure.wordpress.com/2006/10/01/osx86-how-to-install-mac-os-x-on-vmware-server-amd-64/
פתרון לבעיות לפני התקנה במהלך התקנה ואחרי התקנה
http://pcwizcomputer.com/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=32
ואחרי כל הברדק אתה צריך לעבור ל LEOPARD ולעשות פאצ'

אוקי ומאיפה אני משיג עותק של tiger?

כי הורדתי את כל ה3 ג'יגה של iaktos עם כל ה 24 לינקים וגיליתי שזה רק לאינטל ... באסה...

IlanF
01/05/08, 19:51
אתה יכול לנסות את http://thepiratebay.org/tor/3497330/Mac_OS_X_10.4.6_x86_Install_DVD_(JaS)
אני מנסה להוריד עכשיו... כמובן שיקח זמן... 4 גיגה...

asaftrip
01/05/08, 19:54
אוקי ומאיפה אני משיג עותק של tiger?

כי הורדתי את כל ה3 ג'יגה של iaktos עם כל ה 24 לינקים וגיליתי שזה רק לאינטל ... באסה...

אני באמת צריך להגיד לך מאיפה משיגים "עותק" (לא חוקי) של TIGER???
יש הרבה כאלה שמסתובבים ברשת
ממליץ על הגרסה של tubgirl 10.4.10
אם אתה מסתבך דבר איתי בפרטי.

iphones admin
01/05/08, 21:01
נשמח לפרסם מדריך בנושא - אם מישהו מעונים לקחת את זה על עצמו - אנחנו ננעץ את זה בפורום למען הקהילה

unleashed
01/05/08, 21:14
נשמח לפרסם מדריך בנושא - אם מישהו מעונים לקחת את זה על עצמו - אנחנו ננעץ את זה בפורום למען הקהילה

ואוו קראק מסכן לתוכנה שהיא גם ככה לא חוקית בעצמה לא נותנים לפרסם פה (caterpillar)
אבל קישורים למערכות הפעלה פרוצות זה בסדר...

yarivh
02/05/08, 21:51
הצלחתי להפעיל את Leopard דרך Vmware אבל התיקשורת לא עובדת
ניסיתי גם בתור Brigde וגם Nat בשני המיקרים הוא אומר שהכבל לא מחובר

מישהו הצליח ?

IlanF
02/05/08, 21:53
NAT Networking doesn't work

* Remove the ethernet0.virtualDev="e1000" line
* At installation, install AMD patch even if the computer is Intel


תנסה...

winston
02/05/08, 22:41
למחשבים מבוססי אינטל (עם לוח Ich-x), התקנה של Leopard היא פשוטה מאוד
עם דיסק של Iatkos מגיעים למערכת מוכנה עם Dual Boot בחצי שעה.
למחשבים מבוססי Amd עם צ'יפסט Nvidia ההתקנה גם מאוד פשוטה,
משתמשים בדיסק Leo4all.

yarivh
03/05/08, 09:06
מישהו יודע מהי סיסמת Root ?

סביח
03/05/08, 10:27
בשביל להיכנס ל-root אתה צריך להגדיר לה ססמה משלך ע"י הפקודה:
sudo passwd
(עשיתי את זה שבוע שעבר, מקווה שזכרתי נכון)

IlanF
03/05/08, 10:39
הורדתי את הטורנט בהודעה הראשונה..
אבל נראה שהוא לא עובד... הוא תקוע לי על המסך האפור עם התפוח
כנראה בגלל שיש לי Amd

asaftrip
03/05/08, 11:19
הורדתי את הטורנט בהודעה הראשונה..
אבל נראה שהוא לא עובד... הוא תקוע לי על המסך האפור עם התפוח
כנראה בגלל שיש לי Amd

תנסה לפני שמתחילה ההתקנה F8 ואז v- או x-

IlanF
03/05/08, 12:12
מחקתי כבר את זה..
אני מוריד Leo4all...

IlanF
03/05/08, 15:34
למחשבים מבוססי אינטל (עם לוח Ich-x), התקנה של Leopard היא פשוטה מאוד
עם דיסק של Iatkos מגיעים למערכת מוכנה עם Dual Boot בחצי שעה.
למחשבים מבוססי Amd עם צ'יפסט Nvidia ההתקנה גם מאוד פשוטה,
משתמשים בדיסק Leo4all.

leo4all גם מתקין דואל בוט? ואם אני רוצה למחוק, איך זה הולך? אני אצטרך לשחזר את הבוט של ווינדוס?
ועוד שאלה, הצלחת להתקין אותו על VMWARE? הוא לא ממש רוצה לעבוד לי...

winston
03/05/08, 17:42
לא ניסיתי להתקין על Vmware
אבל זה בטוח הרבה פחות פשוט מלהתקין בצורה רגילה.
Leo4all לא מתקין Dual Boot
אתה צריך לעשות את זה בעצמך.

IlanF
03/05/08, 18:18
טוב ננסה בפעם אחרת...
בvmware הוא נתקע על מסך אפור עם הסמן של העכבר המסתובב..

gwizard
04/05/08, 12:16
חברים,

הורדתי והפעלתי ב-VMWARE גירסה 6 על מחשב Dell Optiplex 745 עם 2 גיגה זיכרון.
השארתי את ה-default של הזיכרון למכונה הוירטואלית על 1 גיגה.

זה עלה יפה ומהר יחסית, ללא בעיות מיוחדות, אבל המערכת בקושי זזה כי כנראה צריך יותר זיכרון.
האמת שזה מציק האיטיות הזו, אני מקווה כי אוכל לפתור זאת בקרוב.

רשת עובדת ללא בעיות במצב של Bridge.
הפעלתי ב-VM וזהו. כל השאר המערכת עשתה בעצמה.

הסיסמה של root זה כמו השם משתמש: pcwiz
מי שרוצה לשנות, sudo passwd ואז סיסמה שכתבתי ואז את הסיסמה שלכם.

מוריד עכשיו SDK, נראה איך יתקדם.

winston
04/05/08, 16:26
לאופרד?

gwizard
04/05/08, 20:36
Leopard :-)

האמת היא שאחרי שהורדתי את ה-SDK והתחלתי להתקין (שעתיים) משום מה זה קרס לי עם שגיאה ברמה של קרנל. כנראה שה-SDK עושה שינוי כלשהוא בקרנל וזה דופק את הפריצה או שפשוט ה-VM שלי התחרפן.

אני מוריד את leo4allv3 ואנסה לעבוד ללא VM, אולי זה יתן תוצאות טובות יותר.

dyh999
05/05/08, 07:21
טוב ננסה בפעם אחרת...
בvmware הוא נתקע על מסך אפור עם הסמן של העכבר המסתובב..

גם אצלי זה ככה ויש לי מעבד t7300 של אינטל שתומך ב64 ביט
בכל מקרה עכשיו אני מוריד leo4all נראה אם זה יעבוד

dyh999
05/05/08, 08:02
ודרך אגב מישהו שמע על איזה תוכנה שממירה קוד c++ לc?
ישלי פרויקט ענננננק להמיר

theglider
05/05/08, 08:20
c++ ל C....?
מה זה קשור?

iPhone זה objective C זה לא ממש אותו דבר כמו c++... ולא תמצא ממירים לזה...

VladimirK
05/05/08, 08:21
ודרך אגב מישהו שמע על איזה תוכנה שממירה קוד c++ לc?
ישלי פרויקט ענננננק להמיר

אין דבר כזה.
ולמה להמיר מ-c++ ל-c ???

dyh999
05/05/08, 08:43
c++ ל C....?
מה זה קשור?

iPhone זה objective C זה לא ממש אותו דבר כמו c++... ולא תמצא ממירים לזה...

אני צריך להמיר 150000 שורות קוד בc++ לאייפון
אתה לא חושב שעדיף להמיר לc קודם?

וגם זכור לי ששמעתי פעם על כזו תוכנה
וזה הגיוני כי תכלס c++ זה בעיקרון הרחבה לc אז נכון שזה יהיה קוד הרבה יותר מנופח אבל עדיין זה שווה אתזה

asaftrip
15/05/08, 13:05
חברים,

הורדתי והפעלתי ב-VMWARE גירסה 6 על מחשב Dell Optiplex 745 עם 2 גיגה זיכרון.
השארתי את ה-default של הזיכרון למכונה הוירטואלית על 1 גיגה.

זה עלה יפה ומהר יחסית, ללא בעיות מיוחדות, אבל המערכת בקושי זזה כי כנראה צריך יותר זיכרון.
האמת שזה מציק האיטיות הזו, אני מקווה כי אוכל לפתור זאת בקרוב.

רשת עובדת ללא בעיות במצב של Bridge.
הפעלתי ב-VM וזהו. כל השאר המערכת עשתה בעצמה.

הסיסמה של root זה כמו השם משתמש: pcwiz
מי שרוצה לשנות, sudo passwd ואז סיסמה שכתבתי ואז את הסיסמה שלכם.

מוריד עכשיו SDK, נראה איך יתקדם.

אני לא מבין
למה כל הסירבול והאיטיות עם ה VM
למה לא לנצל את כל המשאבים של המחשב עם leopard שמותקן ישירות
התקנתי leo4all על amd
הכל עובד חלק (סאונד, מסך, רשת, וכו'...)
אני שוקל להיפרד מהויסטה....:)