מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : בעיה בטעינת גרסה! בעיה בזיכרון פלאש או בעיה תוכנתית!



houta1181
13/04/08, 19:25
כהרגלי אני משתדל לשתף אותכם בדברים שאני מזהה,אם זה מגמות בתחום פתיחת המכשירים,התכונות וכד'...

ננזפתי כבר עשרות פעמים בזה שאני מנבא שחורות ומלחיץ את המשתמש המתחיל...

מצטער אני לא מתכוון לשנות את זה,הזהרתי בעבר שמתחילה תופעת ה BRICK ומאז צפיתי במס' משתמשים שהולך וגדל לאחרונה שהסבו נזק "כיום נכון לתאריך הפוסט" בלתי הפיך למכשירים שלהם ומקס' יכולים להשתמש באייפונים שלהם בתור אייפוד טאץ ללא WIFI אפילו.

כפי שכולכם יודעים או לא יודעים,הפורום הזה אינו מרכז עולם האייפונים ויש עוד מאות משתמשים בחוץ שמעולם לא שמעו על הפורום הזה אבל מוצאים את דרכם אלי ואל חברים אחרים בתחום.

לאחרונה נתקלתי בתופעה מוזרה,שאינני מצליח לפענח את הסיבה לה...

הגיעו אלי כבר 4 מכשירים עם בעיית טעינת גרסה,הכוונה אין אפשרות לעשות ריסטור...
לא משנה באיזה מצב אתה לעולם תסיים עם ERROR 1604/3/-10 או זיהוי כ אייפוד.

בהתחלה חשבתי שהבעיה נובעת מנפילה של המכשיר ואכן בעיה חומרתית,כיוונתי את הבעיה לחיבור ה USB מכיוון שמכשיר אחד עם הבעיה המדוברת יושב אצלי על השולחן כבר שבועיים,כל יום אני מקדיש לו שעה של ריסטורים לפני השינה,לפני כשבוע הצלחתי לעשות לו ריסטור מלא מס' פעמים (אחרי למעלה מ 100 ניסיונות לפחות ואני לא מגזים)
ושמתי לב שהוא קורס/הכוונה ריסטרטים עצמאיים, רק לאחר שאני מתקין דברים מהאינסטולר,לכן הסקתי שהבעיה אינה בחיבור ה USB שאינו מצליח להעביר מידע כתוצאה ממגע רופף וכד' אלא יש בעיה בשיכתוב המידע על הזיכרון.
הלוואי ויכולתי להמשיך לבדוק את זה אולם אחרי מס' ריסטרים המכשיר חזר ל RECOVERY MODE ומאז אינו משתף פעולה.

אולם לאחרונה קבלתי לידי עוד 3 מכשירים דומים,אשר בעליהם התחייבו שמעולם לא פגשו את הקרקע,לאחר משחק עם IBOOTER הבנתי שיש בעיה ב image
שזה די ברור כי אין במכשיר שום גרסת הפעלה המכשיר ריק מתוכן.
אולם לא אמורה להיות בעיה ב kernelcaches

זה הפלט מ IBOOTER
בחיבור למכשיר הפגום,שימו לב שאין פידבק תקין מהמכשיר

http://img231.imageshack.us/img231/9756/ibootjk1.jpg

זהו פלט ממכשיר תקין!

http://img361.imageshack.us/img361/5559/70053113dy0.jpg


אוקי ראשית מכיוון שאין לי שום מידע מקדים על המכשירים וידאתי שאין בעיה בלוח רדיו רק כדי לשלול את האפשרות שהבעיה נובעת מאחת מתוכנות הפריצה,וקיימת בעיה ב BABSEBAND המודם או ב BL
שימו לב לפלט לוח הרדיו מגיב ויש תקשרות עם המודם,משמע גם ה BL מתפקד.

http://img361.imageshack.us/img361/817/1111bootbt3.jpg

עכשיו לאן אני חותר..

מבעיה חומרתית אני חושב שקיימת בעיה תוכנתית שפוגעת בקבצים הללו:

/System/Library/Extension.kextcache

/System/Library/Caches/com.apple.kernalcaches/

פגיעה או אי הגדרה נכונה של קבצים אילו הם התוצאה של אי יכולת לטעון את גרסת ההפעלה הקבצים האילו קיימים בכל מערכת הפעלה של OS כולל כמובן MACBOOK וחבריו, אם תעיינו קצת תבינו שקיימת בעיה כזאת גם במחשבים של אפל,פגיעה בקבצים האילו מביאה לאותם תסמינים כמו של האייפון!!!
ריסטרטים של המחשב! אי יכולת להתחבר למערכת ההפעלה וכדי
נכון למחשב אין RECOVERY MODE אבל התסמינים זהים ודומים.
גם המחשב מנסה לטעון DMG כמו האייפון שלכם,וגם הוא אינו מצליח.
השגיאה בעצם היא :*Problem mounting dmgs

עכשיו יכול להיות שדברי לא מדוייקים או נכונים,אבל IBOOTER הוא כלי שנכנס לאחרונה הוא משולב ב BOOTNEUTER והוא חלק בלתי נפרד מ PWNAGE.

אני חושב שתסמונת הריסטרטים,אי יכולת לטעון מערכת הפעלה למכשיר נובעת מבאג או התנגשות בין IBOOTER למשתנה X.

התוצאה כיום,המכשיר BRICK אבל הרבה יותר BRICK מ S -GOLD או בלי BL/BB
אתם פשוט לא יכולים לעשות לו ריסטור!

כל הנכתב הינם מחשבות בקול רם,אין אני בא להלחיץ את המשתמש,ושום דבר מהכתוב אינו הוכח בשום מקום אחר בעולם,או נכתב במקום אחר.

הכי חושב אם אכן יתברר שהכיוון שלי נכון,אל תכתבו שאנחנו מעתיקים הכל מפורמים אחרים.
שיהיה לכולכם יום טוב.

Yotam.B
13/04/08, 19:31
מעניין מאוד! תודה איתי.
כמו תמיד מביא חומר מעניין.

winston
13/04/08, 19:33
לא סביר שזה בגלל בעיה בקבצים מסויימים, אחרת Dfu היה עוזר
יותר סביר שזאת בעיה בכונן הפלאש, גם מדיות כאלו מתקלקלות...

Verose
13/04/08, 19:35
זה קרה למכשירים אחרי פריצה עם Pwned?
תיאוריה מעניינת

houta1181
13/04/08, 19:44
לא סביר שזה בגלל בעיה בקבצים מסויימים, אחרת Dfu היה עוזר
יותר סביר שזאת בעיה בכונן הפלאש, גם מדיות כאלו מתקלקלות...

אני מסכים איתך לחלוטין ווינסטון,זו הייתה ההנחה הראשונית שלי,אבל מס' מכשירים זה הגיוני,אולם התופעה הולכת וגדלה.

אני נובר בבעיה הזאת כבר למעלה משבועיים ניסית הכל,רק היום אחרי שקבלתי מכשיר נוסף עם אותה בעיה פניתי לאינטרנט והרצתי חיפוש,אני קורא כבר למעלה מ 5 שעות חומר בנושא,ונראה שזה בעיה שהולכת וצוברת תאוצה "במימדים יחסיים כמובן".

לאחרונה אנחנו "נוזפים" במשתמשים שאינם מצליחים לעשות ריסטור כי אינם ב DFU כמו שצריך,נכון 99% מהמשתמשים אכן אינם ב DFU אולם נוכחתי לדעת שישנם אכן מקרים בהם המכשיר לא עושה ריסטור,מכשירים שלא קיבלו מכה ועבדו תקין.

אולם לאחר מפגש כזה או אחר עם IBOOTER/BOOTNERTUER הם סבלו מהבעיה.

את האמת אין לי מושג מה הבעיה בדיוק,יש סיכוי גבוהה שכן יש בעיה בכתיבה על הפלאש,אבל אני משתף כדי שאחרים יוכלו לשפוך אור וידע נוסף על הנושא.

winston
13/04/08, 19:48
השלב הבא, לבקש מהdev team תוכנת format
שתסמן bad sectors כך שמערכת ההפעלה לא תנסה לכתוב עליהם. :)
(אגב, גם בwindows נסיון כתיבה על bad sector גורם בהרבה מקרים לbsod)

Schizoid_Bob
13/04/08, 19:49
השאלה זה איך הם הגיעו למצב הזה, ואיך נזהרים לא להגיע אליו. S:

ginzburg
13/04/08, 19:53
שמע לדעתי יש בעיה במכשיר
:)

houta1181
13/04/08, 20:02
השלב הבא, לבקש מהdev team תוכנת format
שתסמן bad sectors כך שמערכת ההפעלה לא תנסה לכתוב עליהם. :)
(אגב, גם בwindows נסיון כתיבה על bad sector גורם בהרבה מקרים לbsod)

אני בטוח ש PWNAGE עובדת נהדר ואני סומך על ה DEV TEAM אבל הם לא יכולים לקחת את כל התרחישים בחשבון,יכול להיות שזוהי התנגשות בין אלגורתמים של תוכנות פריצה או IBOOTER ל משתנה נוסף, לא יודע למה, זה לא נראה לי משהו חומרתי,אני ממש מאמין שיש איזה באג שגורם למכשיר לא לטעון את קבצי ה DMG
יש לי מכשיר שלא יוצא מ DFU
ויש לי מכשיר שלא נכנס ל DFU
ואחד נוסף שיש לו הכל ולא מקבל שום גרסה

רוב הסיכויים שמאחורי כל מכשיר בעיה אחרת,אבל כולם מתנזקים לאותה בעיה....
אם לא יודעים מה הגורם אי אפשר להימנע.

אני הייתי מחכה עוד קצת עם PWNAGE ו BOOTNEUTER

בוודאות אני לא הולך להתקין את זה ללקוחות שלי ולא עשיתי את זה עד עכשיו,כמו ידיד MUH שרץ לספר שהוא פתח כבר 14 מכשירים כאילו כולל אייפוד,ואני בספק אם יש לו 14 אייפונים כך שסביר להניח שהוא פתח ללקוחות שלו,נראה לי קצת חוסר אחריות לסכן מכשיר של לקוח ששילם ממיטב כספו על המכשיר ,"ולנסות" עליו שיטת פריצה שאין לה עוד שבועיים בחוץ,והכי חשוב אין לה קהל משתמשים רחב,אל תשכחו! PWNAGE לא שחוררה ל PC ואם כל הכבוד לאפל ויש כבוד אחוז המשתמשים ב PC גדול אלפי מונים ממשתמשי ה MAC כך שלפי דעתי הגל הגדול (אם יהיה כמובן) עוד לא פגע בחוף,והסמיפטומים שוב אני חוזר אם יש בכלל עוד לא הופיעו....
ככל שישתמשו בתוכנה הזאת יותר משתמשים על מכשירים שונים מפריצות שונות כך נדע יותר.

עכשיו זה הימור,או ש MUH הימר נכון או שזה יחזור אליו כמו בומנרג,אני לא מהמר בדברים האילו,בטח לא על מכשירים של אחרים,אין ספק שתצא PWNAGE ל WIN אני מהראשונים שאנסה את זה,אבל בשביל זה מחזיקים מכשירים ספיר..:):)

exilim
13/04/08, 20:04
שמע לדעתי יש בעיה במכשיר
:)

וואי איזה גאון תגיד עליתה על זה לבד? כי לא יודע חשבתי ולא הצלחתי לעלות על זה!!!
ברור שיש בעיה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ואיתי איך אפשר להמנע מזה? ואני חשב שלMHU יש מאק תדבר איתו אולי הוא יוכל לעזור לך!

exilim
13/04/08, 20:07
שמע Mhu פתח גם לי את המכשיר בדרך הזאות Pwange ואין שום תקלה שפרצתי עם זאייפון היו בעיות עם Pwange איו שום בעיה!

ginzburg
13/04/08, 20:07
תראה , יש דרך פשוטה להמנע מכאלה בעיות

לא להגיע למצב שיש בעיה כזאת...

:)

Yotam.B
13/04/08, 20:08
גם אני כבר פרצתי 4 מכשירים איישים שלי עם התוכנה ולא נתקלתי בשום בעיה.

exilim
13/04/08, 20:08
תראה , יש דרך פשוטה להמנע מכאלה בעיות

לא להגיע למצב שיש בעיה כזאת...

:)

OMG !!! בן אדם אני שאלתי איך אפשר להמנע מזה!!! לא עזרתה לי ורציתי לדעת ממה זה קורה?

ginzburg
13/04/08, 20:09
אההה ממה זה קורה,
לדעתי זה קורה עקב בעיות במכשיר
זה יכול להיות בעית חומרה או בעית תוכנה
מה שבטוח

יש פה בעיה
זה נגרם בגלל שימוש לא נכון / תקין במכשיר

עזרתי?

exilim
13/04/08, 20:10
בערך (תודה)

ginzburg
13/04/08, 20:12
אם אתה צריך עוד עזרה במשהו אתה מוזמן לשאול...
:)

houta1181
13/04/08, 20:20
וואי איזה גאון תגיד עליתה על זה לבד? כי לא יודע חשבתי ולא הצלחתי לעלות על זה!!!
ברור שיש בעיה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ואיתי איך אפשר להמנע מזה? ואני חשב שלMHU יש מאק תדבר איתו אולי הוא יוכל לעזור לך!

זה לא קשור ל MAC זה לא יעבוד ניסיתי גם על MAC

JustD
13/04/08, 21:22
אז עדיף עדיין להישאר עם Ziphone/ilibrety ולא בpwned ?

iPhoner(?)
13/04/08, 21:29
אז עדיף עדיין להישאר עם Ziphone/ilibrety ולא בpwned ?

בינתיים כן, בלי קשר לבעייה הספיציפית הזאת שקיימת או לא קיימת...
כמו שאיתי אמר- הגל הגדול עוד לא פגע בחוף...
אני הייתי נותן לתוכנה כחודש בסביבת ווינדוס לפני שימוש בה.

T_A
13/04/08, 23:55
גם לי הגיע כזה מכשיר לתיקון , בסוף התייאשתי , פשוט לא היה אפשר לעשות ריסטור כמו שצריך

houta1181
14/04/08, 01:05
טוב אז אני ממשיך לעדכן,אולי אני לבד בנושא אבל אני מקווה שאולי יצוץ עוד מישהו מבין ענין שיכול לעזור לי לשפוך אור על הבעיה....

אז החלטתי להילחם במכשיר שבעבר אכן הצלחתי לעשות לו ריסטור ואחרי 4 שעות הצלחתי לשחזר את הגרסה...

פתחתי אותו עם IPLUS 2
ע"מ שיהיה לי BSD/TERM/SSH ישר ותוך כדי הוא IPLUS גם עושה SYMBLINK

פעולה ראשונה שהקשתי ב TERM הייתה


nvram boor-args"-v"

כדי שסוף כל סוף אני אוכל לראות מה קורה מאחורי הקלעים של כל BOOT שהמכשיר עושה עצמאית.

התקנתי את BOOSTOOL וכמובן שהמכשיר סיים את ההתקנה
ומיד אחרי זה התחיל לעשות BOOT ריסטרט

קשה מאוד לעקוב אחרי הסקריפט אבל מ BOOT ל BOOT והיו שלושה שמתי לב שמערכת ההפעלה קורסת וכמות השגיאות גודלת.
לבסוף המכשיר סיים ב fatel error וקרס ל RECOVERY

הוצאתי אותו עם IBIRCR הוא קפץ מאדום לירוק ללא הפסקה...
עוד BOOT והמכשיר חזר לתפקוד.

זה דוח הקריסה שנשלף מהמכשיר.


Debugger message: Fatal Exception
OS version: Not set yet
[Kernel version: Darwin Kernel Version 9.0.0d1: Wed Dec 12 00:16:00 PST 2007; root:xnu-933.0.0.211.obj~2/RELEASE_ARM_S5L8900XRB
iBoot version: iBoot-204.3.14
secure boot?: YES
Paniclog version: 1
Task 0xc0817dc8: 62 threads: pid 0: kernel_task
thread 0xc097f778
kernel backtrace: e3753c10
lr: 0xc0061fb3 fp: 0xe3753c34
lr: 0xc0063368 fp: 0xe3753c40
lr: 0xc0063814 fp: 0xe3753ccc
lr: 0xc006039c fp: 0xe3753d44
lr: 0x00000000 fp: 0xe3753d54
lr: 0xc03f8b9c fp: 0xe3753d74
lr: 0xc03f89d4 fp: 0xe3753d90
lr: 0xc04b9a34 fp: 0xe3753da0
lr: 0xc04ba504 fp: 0xe3753db0
lr: 0xc0140ca3 fp: 0xe3753dd4
lr: 0xc04ba088 fp: 0xe3753df4
lr: 0xc0139eff fp: 0xe3753e30
lr: 0xc013b1f1 fp: 0xe3753e44
lr: 0xc013a943 fp: 0xe3753e5c
lr: 0xc013b64f fp: 0xe3753e80
lr: 0xc013b6c1 fp: 0xe3753e94
lr: 0xc013be07 fp: 0xe3753ec0
lr: 0xc04ba374 fp: 0xe3753edc
lr: 0xc013686b fp: 0xe3753f18
lr: 0xc0136f4d fp: 0xe3753f68
lr: 0xc0138463 fp: 0xe3753f88
lr: 0xc0137c2d fp: 0xe3753fa8
lr: 0xc00609f8 fp: 0x00000000

</string>

כפי שטענתי הבעיה מתנזקת ל kernel

מהדוח הכללי הצלחתי לשלוף רמז נוסף לבעיה ב


Device Software Diagnostic Log
Version: 1
OS-Version: OS X 1.1.4 (4A102)
Model: iPhone1,1
Created: 4/13/2008 13:59:45 -0700

2008-04-14 00:18:41 +0300,109,18D0AF1E-6E8A-430F-8431-CE594DBFE117,0,mv,KERN_INVALID_ADDRESS at 0x00204cde]
2008-04-14 00:28:22 +0300,115,7868F002-D612-4356-BE73-64C4597EF1D7,1
2008-04-14 00:36:32 +0300,110,04D94F05-3266-4AF1-B379-908AABDAD9CE

וזה הדוח של BOSSTOOL שהביא לקרסה


<key>AutoSubmitted</key>
<true/>
<key>SysInfoCrashReporterKey</key>
<string>c26b4184de42c65333e2891ca8540a4ce4e60ed7</string>
<key>bug_type</key>
<string>109</string>
<key>description</key>
<string>Incident Identifier: B45A56E4-894C-49AB-A543-9631176A6702
CrashReporter Key: c26b4184de42c65333e2891ca8540a4ce4e60ed7
Process: mv [62]
Path: /Applications/BossTool.app/bin/mv
Version: N/A (N/A)
Code Type: 0000000C (Native)
Effective UID: 0
Parent Process: BossTool [61]

Date/Time: 2008-04-14 00:18:40.890 +0300
OS Version: OS X 1.1.4 (4A102)
Report Version: 101

Exception Type: EXC_BAD_ACCESS
Exception Codes: KERN_INVALID_ADDRESS at 0x00204cde
Crashed Thread: 0

Thread 0 Crashed:
0 libSystem.B.dylib 0x3008ba28 0x30000000 + 571944
1 libSystem.B.dylib 0x3000176c 0x30000000 + 5996
2 libSystem.B.dylib 0x30001676 0x30000000 + 5750
3 libSystem.B.dylib 0x3000161c 0x30000000 + 5660
4 mv 0x000110b8 0x1000 + 65720
5 mv 0x0000c594 0x1000 + 46484
6 mv 0x0000c83c 0x1000 + 47164
7 mv 0x0000c884 0x1000 + 47236
8 mv 0x00008bb0 0x1000 + 31664
9 mv 0x00008f9c 0x1000 + 32668
10 mv 0x00009514 0x1000 + 34068
11 mv 0x00009610 0x1000 + 34320
12 mv 0x00001e00 0x1000 + 3584
13 mv 0x00001ee8 0x1000 + 3816
14 mv 0x000025d4 0x1000 + 5588
15 mv 0x00001aa4 0x1000 + 2724

Thread 0 crashed with ARM Thread State:
r0: 0x00000040 r1: 0x00000001 r2: 0x00000000 r3: 0x00204ce0
r4: 0x00022000 r5: 0x00000080 r6: 0x00104ce0 r7: 0x2ffff8bc
r8: 0x00104cf0 r9: 0x3800da94 r10: 0x0000ffff r11: 0x0000ffff
ip: 0x000004cf sp: 0x2ffff890 lr: 0x00000000 pc: 0x3008ba28
cpsr: 0x20000010 instr: 0x8143a0b2

Binary Images:
0x1000 - 0x16fff +mv UUID (F73D0646C54A4ECCAC3B5B78D396FF52) /Applications/BossTool.app/bin/mv
0x1e000 - 0x1efff libarmfp.dylib UUID (61721D9F021C41818014B127E730593C) /usr/lib/libarmfp.dylib
0x2fe00000 - 0x2fe39fff dyld UUID (4D4C3CF9D70A46FDAFA2DEA242401FB7) /usr/lib/dyld
0x30000000 - 0x300fafff libSystem.B.dylib UUID (B63EE1AD1D784E4893F0341090A95B3E) /usr/lib/libSystem.B.dylib
0x31f1d000 - 0x31f24fff libgcc_s_v6.1.dylib UUID (C3CE0B41C9CA490EAEADA6D7EB997082) /usr/lib/libgcc_s_v6.1.dylib

</string>
<key>displayName</key>
<string>mv</string>
<key>name</key>
<string>mv</string>
<key>os_version</key>
<string>OS X 1.1.4 (4A102)</string>
<key>system_ID</key>
<string></string>
<key>version</key>
<string>N/A (N/A)</string>
</dict>
</plist>




להמשיך לעדכן או שזה סתם מידע לא שימושי לפורום?
אני לא רוצה לשעמם...???

exilim
14/04/08, 01:06
תמשיך תמשיך

exilim
14/04/08, 01:08
שאני יבין זות בעיית חומרה? או תוכנה?

winston
14/04/08, 01:19
סביר להניח שחומרה

exilim
14/04/08, 01:32
אפשר לטפל בה ?? בלי לפתוח את המכשיר

dvirk11
14/04/08, 14:18
תמשיך לעדכן זה מעניין מאוד!!!

amitlinoy
14/04/08, 22:14
תעתדכן נראה לי שיש לי אותה בעייה ..........

vitalgrados
14/04/08, 22:53
אז רגע? אתם ממליצים לא להשתמש עדיין ב-bootneuter?

winston
14/04/08, 23:00
לדעתי זה לא קשור לboot neuter
מקרים כאלו היו לפניו ויהיו גם אחריו.

mhu
14/04/08, 23:16
זה ממש לא קשור לא ל bootneuter ולא ל pwnage.

houta1181
14/04/08, 23:47
הזמן יגיד את שלו...
ווינסטון אני אשמח אם תראה לי מקרה אחד כזה שפורסם פה בפורום...
אני מספיק זמן פה,הייתי שם לב אם היו מקרים כאילו.
כנס להאקינטוש הבעיה הולכת וצוברת תאוצה שוב במימדים פרופוציונאלים

winston
14/04/08, 23:49
תשאל את לירז, היה לו מכשיר כזה לפני כמה חודשים.

winston
14/04/08, 23:51
אגב, יש לך קישור לכמה מקרים כאלו?
כולם באמת השתמשו בboot neuter?

houta1181
15/04/08, 00:13
אגב, יש לך קישור לכמה מקרים כאלו?
כולם באמת השתמשו בboot neuter?

אני עף לישון מחר אני אתן לך כמה קישורים.
המקרים המדוברים קרו אחרי PWNAGE
אחרי שהמשתמש ניסה לעשות ריסטור עם ITUNES ולא עם CUSTOM FRIMWARE
שזה אותו דבר כמו BOOTNEUTER התוכנה הזאת היא חלק אינטגרלי מ PWANGE

liraz
15/04/08, 01:13
מקרה דיי שכיח ... קרה הרבה הרבה לפני שחשבו על ה pawnge אפילו .... הבעיה היא בזיכרון הפלאש והיא קוראת בדר"כ לאחר שמישהו ניסה לבצע פעולה במכשיר ושלף את הכבל בזמן ביצוע הפעולה ... זה דופק את הזיכרון פלאש של המכשיר בצורה כזו שאין אפשרות לכתוב עליו יותר .... אבל יש אפשרות לקרוא ... בצורה מוגבלת כמובן ... כך שבמקרים כאלו יהיו הרבה התרסקויות של אפליקציות והרבה פריזים .... אין מה לעשות עם זה מבחינה תוכנתית.
היו לי כבר 3 מכשירים כאלו לפני שיצאה התוכנה העדכנית של pawnge.

לילה טוב.

natish
15/04/08, 01:36
מענין מאוד, אבל אני חושב שזה לא קשור לתוכנה ספציפית אלא בעיה בחומרה של המכשיר קרי בעיה בזיכרון.
אני חושב שהסיבה שהתופעה הזו מתרחשת קשורה אולי (וחבר'ה בלי פאניקה) במשחקים מיותרים עם הזיכרון של המכשיר כלומר הרבה רסטורים. כאחד שמתעסק עם רכיבי data אני מכיר את התופעה הזו של bad sectors וזה קורה מבעיה ברכיב.

ולראיה, שכבר ניתקלתי בתופעה שכזו של מכשיר שלא מסיים רסטורים ולא משנה מה עושים לו dfu וכל מיני וודו... וזה עוד הרבה לפני pwned

JustD
15/04/08, 10:08
אם כל זה קרה מpwned,אז זה אומר שהיא לא בטוחה או שפשוט צריך להשתמש בה בחוכמה?

houta1181
15/04/08, 12:18
אוקי תודה על המידע נתי ולירז,
אני מאמין שהצדק עמכם,זו הייתה גם ההנחה הראשונית שלי,אולי הגל הזה של המקרים נובע מפרק זמן מסוים שהמכשירים בשוק ואכן כמות הריסטורים מביאה לפגיעה בזיכרון.

סתם לידע אישי אם בא לכם קחו את הבעיה המדוברת והשגיאות וחפשו אותם על Macbook ותראו שזה באג מוכר,לאפל יש עבר של התרסקיות של מערכות ההפעלה שלהם בניידים,עם סממנים זהים לחלוטין.

אני לא יודע אם אפשר להקביל בין מחשב נייד לאייפון אבל שניהם פעולים על מערכת מבית היוצר של אפל,לשניהם אותם סממנים של קריסות,לשניהם אותם שגיאות מערכת,כך שאני מסיק שהמערכת של האייפון זהה למערכת של הנייד בפקודות אופי הפעולה והפלט של השגיאות ,כמובן שבהרבה דברים הם שונות כי האייפון זה לא נייד.

אני מקוה שאני אטעה אבל ההנחות שלי הם כאלו.

1.בעיה תוכנתית שניתן לסדר אותה תוכנתית,כמו Deep Format משהו בסגנון,או תוכנות שמתקנות Hd במקרה של פלאש אני לא יודע אם יש דבר כזה. אבל יש כנראה תאים פגומים,אל תתפסו אותי בהגדרות אני לא מבין בפלאש,אולי נתי תוכל לשפוך קצת אור על הנושא

2.בעיה חמורתית,1 הוא בעצם בעיה חמורתית אבל ניתנת לתיקון ללא החלפת חלקים,ואילו ב 2 צריכים להחליף חלק במכשיר.

natish
15/04/08, 17:50
אוקי תודה על המידע נתי ולירז,
אני מאמין שהצדק עמכם,זו הייתה גם ההנחה הראשונית שלי,אולי הגל הזה של המקרים נובע מפרק זמן מסוים שהמכשירים בשוק ואכן כמות הריסטורים מביאה לפגיעה בזיכרון.

סתם לידע אישי אם בא לכם קחו את הבעיה המדוברת והשגיאות וחפשו אותם על Macbook ותראו שזה באג מוכר,לאפל יש עבר של התרסקיות של מערכות ההפעלה שלהם בניידים,עם סממנים זהים לחלוטין.

אני לא יודע אם אפשר להקביל בין מחשב נייד לאייפון אבל שניהם פעולים על מערכת מבית היוצר של אפל,לשניהם אותם סממנים של קריסות,לשניהם אותם שגיאות מערכת,כך שאני מסיק שהמערכת של האייפון זהה למערכת של הנייד בפקודות אופי הפעולה והפלט של השגיאות ,כמובן שבהרבה דברים הם שונות כי האייפון זה לא נייד.

אני מקוה שאני אטעה אבל ההנחות שלי הם כאלו.

1.בעיה תוכנתית שניתן לסדר אותה תוכנתית,כמו Deep Format משהו בסגנון,או תוכנות שמתקנות Hd במקרה של פלאש אני לא יודע אם יש דבר כזה. אבל יש כנראה תאים פגומים,אל תתפסו אותי בהגדרות אני לא מבין בפלאש,אולי נתי תוכל לשפוך קצת אור על הנושא

2.בעיה חמורתית,1 הוא בעצם בעיה חמורתית אבל ניתנת לתיקון ללא החלפת חלקים,ואילו ב 2 צריכים להחליף חלק במכשיר.

איתי כמו תמיד אתה קופץ בראש :)

א. מערכת ההפעלה של האייפון היא זהה כמעט לגמרי למערכת הפעלה של המק. ההבדל היחיד שיש בין שתיהם הוא בשיכבת המשתמש שהיא cocoa, קרי קלט (במק הקלט מהגיע מהעכבר/מקלדת ובאייפון מהמסך מגע).
ב. ברכיבי data כשיש bad sectors הקונטרולר של הרכיב יודע לזהות אותם ולא לפנות אליהם. אני לא יודע איך זה בכוננים אופטיים אבל ככה זה בכונני פלאש.
הבעיה שאתה מתאר ניראית כמו סקטורים פגומים במחיצת הרסטור שזו מחיצה ניפרדת לגמרי.

במערכת os-x אין דבר כזה של איחוי, זו פעולה שהמערכת עושה כחלק מהתחזוקה העצמית שלה, ככה זה לפחות במק. אני לא יודע אם זה מתרחש גם באייפון.

דבר אחרון, קח בחשבון שאפל לא תיכננה שאנשים יפרצו לה את המכשיר ויבצעו התקנות של דברים שונים ומשונים. ורסטור הוא דבר מאוד חכם מצד אפל אבל לכל רכיב זיכרון מסוג פלאש יש כמות מסוימת של יכולת כתיבה/קריאה ממנו עד שסקטורים מתחילים להדפק לאט.
בקיצור אני מאמין שזו יותר בעיה של חומרה ובלאי מאשר בעיה עם תוכנה מסוימת.
מה שכן אני בטוח במאה אחוז שזה לא קשור ל-pawned מכיוון שהתופעה מוכרת עוד לפני שהתוכנה יצאה.

winston
15/04/08, 17:59
מצד אחד, הבלאי של כונני פלאש נמוך מאוד, אין בעיה לכתוב מחדש עשרות ומאות אלפי פעמים
זה גם סוג של מוצר שהMTBF שלו הוא גבוה מאוד.
מצד שני, בכל פס ייצור יש יוצאים מן הכלל. :)

הבקר יודע לא לפנות לסקטורים פגומים רק לאחר שהם סומנו ככאלה,
אבל בשביל שיסומנו ככאלה צריך תוכנה בסגנון פורמט/scandisk.

איחוי משפיע על אורך החיים של דיסק קשיח מכיוון שיש פחות תנועה של הראש
בדיסק פלאש הוא יכול לגרום לגישה יותר מהירה, אבל לא משפיע על אורך החיים.

אגב נתי, המחיצה הנפרדת (של הרסטור) היא בסה"כ מחיצה לוגית שיוצרת מערכת ההפעלה, לא?

natish
15/04/08, 18:16
מצד אחד, הבלאי של כונני פלאש נמוך מאוד, אין בעיה לכתוב מחדש עשרות ומאות אלפי פעמים
זה גם סוג של מוצר שהMTBF שלו הוא גבוה מאוד.
מצד שני, בכל פס ייצור יש יוצאים מן הכלל. :)

הבקר יודע לא לפנות לסקטורים פגומים רק לאחר שהם סומנו ככאלה,
אבל בשביל שיסומנו ככאלה צריך תוכנה בסגנון פורמט/scandisk.

איחוי משפיע על אורך החיים של דיסק קשיח מכיוון שיש פחות תנועה של הראש
בדיסק פלאש הוא יכול לגרום לגישה יותר מהירה, אבל לא משפיע על אורך החיים.

אגב נתי, המחיצה הנפרדת (של הרסטור) היא בסה"כ מחיצה לוגית שיוצרת מערכת ההפעלה, לא?

אני לא בטוח שזו רק מחיצה ניפרדת. מכיוון שלכל מערכת הרסטור יש קונטרולר ניפרד.
מה שמחזק אצלי את המחשבה הזו הוא שכשהמכשיר מוכנס למצב רסטור ידני הוא מזוהה בניפרד על ידי המחשב. יתכן וכל מערכת הרסטור יושבת על רכיב אחר בכלל מכיוון שזה לא מצריך הרבה מקום, משהו בסיגנון BL שיודע להפנות את התקנת הגירסה למקום הנכון בזיכרון.

ודרך אגב ברכיבי פלאש יש בקרים שיש להם את היכולת לזהות סקטורים פגומים ולא לפנות אליהם (לפחות בחברה בה אני עובד זה ככה :))

winston
15/04/08, 18:31
נשמע לי מאוד תמוה שימוש בשני כונני פלאש/בקרים
נראה לי שיש מערכת הפעלה "בסיסית שיושבת על Eeprom
והיא ששולטת על הרסטור/dfu.

אגב, באיזה כונן פלאש יש בקר שיודע לזהות לבד סקטורים פגומים?

dotan81
15/04/08, 18:48
אותי יותר מעניין למה כל הדיון הטכני הזה נמצא בפורום חדשות ועידכנים ולא בפורום העזרה

natish
15/04/08, 18:48
נשמע לי מאוד תמוה שימוש בשני כונני פלאש/בקרים
נראה לי שיש מערכת הפעלה "בסיסית שיושבת על Eeprom
והיא ששולטת על הרסטור/dfu.

אגב, באיזה כונן פלאש יש בקר שיודע לזהות לבד סקטורים פגומים?

זו הייתה הכוונה שלי שיש מערכת בסיסית בסיגנון של BL שמפנה את ההתקנה ממצב של recovery.
בקשר לבקרים, זה לא כונן אלא רכיבים לכרטיסי זיכרון.
תבדוק על spansion ו- saifun אבל אני בספק אם תמצא מידע על בקרים שמשתמשים בהם.

winston
15/04/08, 18:49
יש לך מושג איך הבקר יודע לזהות בזמן אמת שסקטור הוא פגום?

natish
15/04/08, 19:00
יש לך מושג איך הבקר יודע לזהות בזמן אמת שסקטור הוא פגום?

אני יודע את העיקרון הבסיסי, אני לא שייך לdesign
זו טכנולוגיה שלא מפרסמים אותה :) סורי

winston
15/04/08, 19:03
רגע, זה עדיין לא בשיווק מסחרי?

natish
15/04/08, 19:04
רגע, זה עדיין לא בשיווק מסחרי?

משווק על ידי spansion
אבל אם תכנס לאתר שלהם תוכל לקרוא רק על הטכנולוגיה של המירורביט
לא על הבקרים

winston
15/04/08, 19:06
ואין על זה פטנט?
כי אם יש אז צריך להיות מידע :)

natish
15/04/08, 19:11
ואין על זה פטנט?
כי אם יש אז צריך להיות מידע :)

בקשר לזה אני לא יודע...

winston
15/04/08, 19:14
זה צריך להיות חתיכת דבר :)
תחשוב כמה זה מורכב
בכל רגע נתון אחד הסקטורים יכול להיות פגום
ובדיקה של הסקטור לפני כל כתיבה זה לא ריאלי כי זה יפגע במהירות בצורה דרסטית.

natish
15/04/08, 19:17
זה צריך להיות חתיכת דבר :)
תחשוב כמה זה מורכב
בכל רגע נתון אחד הסקטורים יכול להיות פגום
ובדיקה של הסקטור לפני כל כתיבה זה לא ריאלי כי זה יפגע במהירות בצורה דרסטית.

אני יודע :)
אל תהיה תחמן כי להוציא ממני מידע לא ילך לך :)
בכל אופן, זה לא עובד כמו שציינת, העיקרון יותר פשוט

Morphey
17/04/08, 18:20
המ, נצל"ש:
יש לי אייפוט שמוגדר למצב Verbose (להראות את הקוד בזמן העלייה) וזה כותב כ"כ הרבה שגיאות, כמו זאת ש-houta הראה.
אם אני עושה ריסט שהפוט מחובר למחשב, אז אי אפשר לעשות כלום איתו.
איך אני מסדר את השגיאות הללו?
פרצתי את שלי בעזרת זיפון 2.6b ואני משתמש ב-1.1.4.
אני חושב על לעשות ריסטור במצב Dfu, למישהו יש רעיונות?

nirl
18/04/08, 09:44
ואין על זה פטנט?
כי אם יש אז צריך להיות מידע :)

אחרי כל reset הבקר מתחיל לבצע בדיקות עצמיות BIST (אין צורך לעשות את זה לפני כל כתיבה)
(בד"כ עושים את זה עם מילת CRC ידועה מראש )
לכן אין שום בעיה לזהות תאים פגועים ולעקוף אותם (תלוי כמובן בכמות ה-redundant cells שיש לך)

זה לא סוד שמור ועושים את זה כך בכל רכיבי ה-NAND למיניהם

לסייפן יש טכנולוגיה קצת אחרת ולכן האלגוריתמים שלהם לגילוי השגיאות קצת שונים)
נתיש - אם אתה מסייפן - תמסור ד"ש לדווידוביץ` ולכפיר)