מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : טיפ| הצילו! המק שלי מחשמל אותי



eden
16/04/13, 12:05
למה כשאני נוגע במחשב אני מתחשמל?



בואו נודה באמת, רובינו קנינו את המחשב (הסקסי) שלנו מארה"ב, ולא בישראל. מה שמשתמע מכך, שקיבלנו תקע אמריקאי, שלא מתאים לחיבור השקעים בארץ.


כשפותחים את הקופסא של המחשב מגלים שם שני תקעים: אחד עם 2 פינים, ואחד עם שלושה (2 + הארקה). שניהם יכולים להתחבר לשנאי (המלבן הלבן) לבחירתכם. לשנאי יש חיבור הארקה, אך אם תבחרו להשתמש בחיבור 2 פינים, בעצם "ביזבזתם" אותה (הסבר פה (http://www.iphones.co.il/forum/post1177739-10.html))


http://puu.sh/2B6KN
חיבור 2 פינים - ללא הארקה




http://puu.sh/2B6M5
חיבור 3 פינים - כולל הארקה


הפיתרון הפשוט ביותר לבעיית תיאום החיבורים, הוא לקנות מתאם בשני שקלים, שנראה בערך כך:
http://puu.sh/2B6NV
מתאם אמריקאי>ישראלי - ללא הארקה


זה אמנם עושה את העבודה ולא אמור לפגוע לכם במחשב. אך מומלץ לעבוד עם כבל שכולל הארקה, שזהו הכאבל הארוך שקיבלתם עם המחשב (לא להתחבר ישירות מול השנאי (הקוביה)). שימוש בהארקה מונע חישמולים. (מה זה הארקה? ויקיפדיה (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%A7%D7%94))


יש שתי אפשרויות איך להשתמש בו בארץ:



1. לקנות מתאם כולל הארקה, כזה:


http://puu.sh/2B6PS


2. להחליף את התקע האמריקאי (היצוק) בישראלי לגמרי. איך עושים את זה? הולכים לחנות חשמל קטנה עם הכאבל הכולל הארקה ומבקשים להחליף את התקע לישראלי. לחלופין, תוכלו לעשות זאת בעצמכם, כמו שאני עשיתי. קונים שקע ישראלי ריק:


http://puu.sh/2B6RX


חותכים את התקע האמריקאי ומרכיבים בפנים את החוטים. התוצאה:


http://puu.sh/2B71g


אין להתעסק בחשמל אם אינכם מבינים בזה. אני או האתר לא לוקחים אחריות כל כל נזק שיגרם כתוצאה משימוש במידע הזה. אם אינכם בטוחים, שלמו כמה שקלים שמישהו יעשה זאת במקומכם.


ההמלצה שלי היא להחליף את התקע וזהו, עשיתי את זה בשני המקים שלי וזה הרבה יותר נוח ממתאים, שלפעמים מתפרקים ולא יציבים...

sackura
17/04/13, 16:41
יכולת לשים תקע יותר אסטטי מאשר תקע של קומקום חח :) כל הכבוד על היוזמה...

eden
17/04/13, 23:14
יכולת לשים תקע יותר אסטטי מאשר תקע של קומקום חח :) כל הכבוד על היוזמה...

לא הבנתי איפה אתה רואה קומקום.. זה תקע ריק

liran570
18/04/13, 02:05
מה קורה כשכבר במקור יש לי רק 2 חיבורים? מה"קופסה" (שנאי) יוצא כבל שמכיל רק 2 חוטים. עדיין אני מרגיש את המחשב מחשב אותי מפעם לפעם..

יש פתרון? רעיון?

eden
18/04/13, 07:41
מה קורה כשכבר במקור יש לי רק 2 חיבורים? מה"קופסה" (שנאי) יוצא כבל שמכיל רק 2 חוטים. עדיין אני מרגיש את המחשב מחשב אותי מפעם לפעם..

יש פתרון? רעיון?

לא מכירה חיה כזו. רוצה לצלם לנו שנראה? (אולי המחשב לא מארה"ב?)

sackura
18/04/13, 08:04
עדן, התקע שבקצה החוט לא "סקסי" כמו המטען עצמו...
אבל אל תתרכזי בזה, זו הערה שולית...כל הכבוד על היוזמה !
אני אישית עצלן מידי כדי להתעסק עם זה והתחלתי להתרגל
לכיף שבהתחשמלות.... : )

eden
18/04/13, 19:08
עדן, התקע שבקצה החוט לא "סקסי" כמו המטען עצמו...
אבל אל תתרכזי בזה, זו הערה שולית...כל הכבוד על היוזמה !
אני אישית עצלן מידי כדי להתעסק עם זה והתחלתי להתרגל
לכיף שבהתחשמלות.... : )

כי מתאם זה מאוד סקסי.. חח
וכל אחד והסטיות שלו :cool:

yakirmanz
18/04/13, 20:42
מה קורה כשכבר במקור יש לי רק 2 חיבורים? מה"קופסה" (שנאי) יוצא כבל שמכיל רק 2 חוטים. עדיין אני מרגיש את המחשב מחשב אותי מפעם לפעם..

יש פתרון? רעיון?

עדן אמרנו שתכניסי את ההסבר הזה, לא? ;)

http://www.iphones.co.il/forum/post1177739-10.html

liran570
19/04/13, 00:15
לא מכירה חיה כזו. רוצה לצלם לנו שנראה? (אולי המחשב לא מארה"ב?)


בשמחה :)
מצרף תמונות הקישור הבא:
http://imageshack.us/g/202/photopju.jpg/

ואת המחשב קניתי בארה"ב (הייתי שם פיזית וקניתי אותו שם).
Toshiba Portege

SaarG
19/04/13, 01:10
היית צריך לכתוב מראש שזה לא מק...
לפי מה שאני רואה, אין לך אפשרות לבצע את התיקון בעצמך כאן.
מה שכן אתה יכול לעשות, זה לרכוש כבל שמתחבר לך לספק הכוח אשר התקע בסופו בעל שלוש "שיניים", ככה תהיה לך הארקה.

בהצלחה.

liran570
19/04/13, 01:38
היית צריך לכתוב מראש שזה לא מק...
לפי מה שאני רואה, אין לך אפשרות לבצע את התיקון בעצמך כאן.
מה שכן אתה יכול לעשות, זה לרכוש כבל שמתחבר לך לספק הכוח אשר התקע בסופו בעל שלוש "שיניים", ככה תהיה לך הארקה.

בהצלחה.

אופס, אכן טעות שלי. לא ייחסתי לעניין של "מק" חשיבות, חשבתי מדובר על פתרון כללי.

תודה תודה.

Arikkamm
21/04/13, 14:30
לא מוכרים את הכבל הזה עם תקע ארופאי?
באירופה לא משתמשים בכבל רק בארה?ב??

SaarG
21/04/13, 15:03
לא מוכרים את הכבל הזה עם תקע ארופאי?
באירופה לא משתמשים בכבל רק בארה?ב??

בהנחה שאתה מתכוון לכבל של המק...
מוכרים אותו, אך הוא מגיע עם המטען כולו, לא בנפרד.
מה שכן, אם יש לך כזה, אתה לבצא את התיון שפי שהודגם במדריך, לוקח בערך 5 דק' לבצע את העניין.

בהצלחה.

Arikkamm
21/04/13, 15:09
בהנחה שאתה מתכוון לכבל של המק...
מוכרים אותו, אך הוא מגיע עם המטען כולו, לא בנפרד.
מה שכן, אם יש לך כזה, אתה לבצא את התיון שפי שהודגם במדריך, לוקח בערך 5 דק' לבצע את העניין.

בהצלחה.

לא כל כך הבנתי מה רשמת, אבל כן אני מתכוון למק.
חיפשתי בזמנו כבל אירופאי, ולא מצאתי, נראה שזה לא קיים!
אפילו לא עם המטען עצמו...
קצת מוזר, אחרי הכל זה אפל...

SaarG
21/04/13, 16:03
אז הסברתי, כבל אירופאי, אי אפשר לקנות לחוד, רק עם מטען שלם.
1) http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptopaccessories&db135498=294262&keyword=apple
2) http://store.idigital.co.il/mac-accessories/power
וזה בלי להשקיע בחיפוש....
ואפשר פשוט לקחת את הכבל עם השקע האמריקאי, לחתוף את התקע וללשים במקומו שקע ישראלי/אירופאי.

מקווה שהפעם הייתי יותר ברור.

בהצלחה.

Arikkamm
21/04/13, 16:20
אז הסברתי, כבל אירופאי, אי אפשר לקנות לחוד, רק עם מטען שלם.
1) http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptopaccessories&db135498=294262&keyword=apple
2) http://store.idigital.co.il/mac-accessories/power
וזה בלי להשקיע בחיפוש....
ואפשר פשוט לקחת את הכבל עם השקע האמריקאי, לחתוף את התקע וללשים במקומו שקע ישראלי/אירופאי.

מקווה שהפעם הייתי יותר ברור.

בהצלחה.

עיינתי בקישורים שצירפת, זה לא נראה שמקבלים כבל ישראלי עם המטען.
לפחות לא מצויין ולא מראים שום תמונה.
הדבר היחיד שמוזכר שם זה שיש כבל ומתאם...

בכל מקרה רק הייתי סקרן לדעת אם יש ואיך זה נראה...
את הכבל שלי חתכתי מזמן...
תודה על העזרה!

נימרוד .
03/05/13, 19:25
אני אציין עוד משהו.מי שלא מבין בהארקה שיתן לחשמלאי לעשות את זה. במידה ולא תרכיבו את זה נכון זה ימשיך ל"חשמל" אותכם.