מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : דריש'ות מערכת



mb512
23/03/08, 13:30
שלום
רציתי לדעת מה דרישות המערכת שצריך להיות לי בשביל להתקין מק על פיסי
יש לי מקבוק ואני מאוד נהנה ממנו ורציתי שגם למחשב השני יהיה מק טיגר
תודה

gal159
23/03/08, 13:52
טיגר אפשר על מחשב מאוד חלש....

השאלה הגדולה היא האם leopard יעלה....

mb512
23/03/08, 14:07
תודה אבל אני צריך מפרט מדיוק

noamphil
23/03/08, 16:11
אני ממש לא מבין אנשים רוצים להריץ מאק על פיסי??
זה גורם להרבה בעיות....שמעתי על מיקרים שזה גרם לוירוסים שלא היתגלו בכלל ולעיבוד מידע וכו'....
pc לא בנוי לmacos המאקים בנויים חומרה ותוכנה בהתאם...
זאת אומרת שלמרות שעל המחשב יש macos עדיין הוא יקבל באגים וכו'
אם אתה רוצה משהו שיעבוד כמו מאק אבל בנוי לפיסי תעבור ללינוקס.....

planB
23/03/08, 16:19
אני ממש לא מבין אנשים רוצים להריץ מאק על פיסי??
זה גורם להרבה בעיות....שמעתי על מיקרים שזה גרם לוירוסים שלא היתגלו בכלל ולעיבוד מידע וכו'....
pc לא בנוי לmacos המאקים בנויים חומרה ותוכנה בהתאם...
זאת אומרת שלמרות שעל המחשב יש macos עדיין הוא יקבל באגים וכו'
אם אתה רוצה משהו שיעבוד כמו מאק אבל בנוי לפיסי תעבור ללינוקס.....

להריץ MACOS על PC לא יכול לגרום לוירוסים, אתה כנראה מתכוון למשהו אחר

noamphil
23/03/08, 18:49
כן כי החומרה של המחשב לא מתאימה לתוכנה....
זה גורם לך המערכות הגנה של המאק לא יעבדו כמו שצריך
כל התוכנה של מאק היא כמו כפפה זאת הסיבה שהמאק יותר מהיר ולא ניתקע כשאתה שם מערכת הפעלה שאין לה פייר וול מתאים ולא עובדת על אותו "גל" אז זה מתכון לצרות....
(ראיתי לפני כמה זמן בפורום בחו"ל משפט חכם שאומר "macos x ו pc לא תערבבים טוב כמו ששמפניה ומיץ פטל)אני לא הייתי ממליץ להכניס מאק על פי סי.אם כבר אז אם רוצים שינוי אז הולכים על לינוקס...יותר בטוח
בנוסף הסיבה היחידה שאפשר בכלל להריץ macos xעל pc זה מפני שהמעבד של מאק הוא כבר לא "G" הוא אינטל אבל הלוח אם והרכיבים האחרים לא עברו שינויים משמעותיים כל כך אם עברו רק למען התאמה בנוסף המעבד שיש במאק זה לא בדיוק אותו מעבד של פי סי(זאת עובדה כי עדיין מאק הכי טוב גרפיקה והוא רץ הכי מהר...)
נ.ב.
להזכירכם אין למאק אנטי וירוס!!!!כי הפייר וול שלו ממש טוב וכול חודש (כמעט לא זמן קבוע)מקבלים עידכון אבטחה.....

planB
23/03/08, 19:51
זה שהמערכות הגנה לא עובדות כמו שצריך לא אומר שזה גורם לוירוסים
לגבי המעבד, זה בדיוק אותו מעבד שיש בpc אבל בדיוק, מה ששונה במאק זה שבלוח שלהם יש Efi במקום ביוס שמשום מה מיקרוסופט מתנגדים לזה, זה ההבדל היחידי

ולהזכירך כל חברת אנטיוירוס בינונית ומעלה יש לה גם מוצר למאק... אם צריך אותו או לא זה כבר נתון לויכוח

noamphil
23/03/08, 20:26
נכון נורטון מיצרת אנטיוירוס אבל יש עוד צד לזה כי הגירסה האחרונה היא בה 2005 ואין ממש צורך בה(אני משתמש מאק)בנוסף יש מצורף לינק שכדאי לקרוא למה באמת אנשים לפעמים משתמשים באנטיוירוס
http://news.digitaltrends.com/featured_article79.html
בנוסף אתה יודע מתי היה הורוס האחרון שפגע במאק?
עוד חומר למחשבה:
http://blog.washingtonpost.com/securityfix/2007/10/antivirus_on_a_mac.html

mb512
23/03/08, 20:33
מק הוא יפה ומהיר אבל חבל שאין לו עברית
בסוף אני לא יתקין מק על פי סי בגלל הסיבה הזו

Maayan
23/03/08, 20:35
אז ככה, שכח מכל מה שכתוב למעלה.
לי יש Leopard שזו מערכת ההפעלה האחרונה מותקנת בניפרד על דיסק במחשב הפי סי שלי.
עובד יפה מאוד. צריך לדעת איך ומה להתקין, אזו חומרה מתאימה. וכו,.
אל תשאל אותי שאלות כי אין תשובות כלליות. אם אתה רציני כנס לכאן:
http://www.osx86project.org/
ותלמד את הנושא. (כמוני).

אין לי מושג מי כתב את התגובות כאן. אבל הם לא מבנים.
יש עברית, הכל עובד. יש סאונד. צריך רק לעבוד ולהבין.

ותאמין לי אתה תהנה.
ואכן יש אנטי ווירוס למאק. פשוט מאוד משעמם לו. (לאנטי ווירוס).

בקיצור הכל נמצא באתר.

תהנה, ובהצלחה.

noamphil
23/03/08, 20:35
זה שהמערכות הגנה לא עובדות כמו שצריך לא אומר שזה גורם לוירוסים
לגבי המעבד, זה בדיוק אותו מעבד שיש בpc אבל בדיוק, מה ששונה במאק זה שבלוח שלהם יש Efi במקום ביוס שמשום מה מיקרוסופט מתנגדים לזה, זה ההבדל היחידי

ולהזכירך כל חברת אנטיוירוס בינונית ומעלה יש לה גם מוצר למאק... אם צריך אותו או לא זה כבר נתון לויכוח

נ.ב.
המעבד מיוצר בחוזה עם אינטל רק למאקים (אתה לא יכול לשים כל מעבד אינטל על מאק,ניסו כבר לא הצליח,אם זה היה ככה כל המעבדו היו עובדות על מאקים....)ויש עוד כמה דברים שונים במאק מפיסי(זיכרון,airport)
בנוסף אחד ההבדלים העיקריים שבמאק מקבלים עידכונים גם למעבד....

noamphil
23/03/08, 21:43
אני לא יודע מה איתכם אבל רק זמן יגיד אם זה לא המחשב לא יקבל וירוסים....
בקשר לאנטיוירוס של מאק:
תראו מתי הוא זכה בפרס....
http://www.symantec.com/norton/products/overview.jsp?pcid=ma&pvid=nav11mac

noamphil
23/03/08, 21:45
מק הוא יפה ומהיר אבל חבל שאין לו עברית
בסוף אני לא יתקין מק על פי סי בגלל הסיבה הזו

הוא היתכוון שאין תמיכה בשפת מערכת לא במקלדת...(לפחות נראה לי)

planB
24/03/08, 00:01
נ.ב.
המעבד מיוצר בחוזה עם אינטל רק למאקים (אתה לא יכול לשים כל מעבד אינטל על מאק,ניסו כבר לא הצליח,אם זה היה ככה כל המעבדו היו עובדות על מאקים....)ויש עוד כמה דברים שונים במאק מפיסי(זיכרון,airport)
בנוסף אחד ההבדלים העיקריים שבמאק מקבלים עידכונים גם למעבד....

המעבדים של מקבוק פרו לדוגמא זה הT8300 והT9300 ואפשר לקנות ניידים של הרבה חברות עם המעבדים האלה
אינטל לא ייצרו מעבד רק בשביל אפל זה שוק קטן עליהם

Nihility
24/03/08, 01:16
מצאו פתרון לבעיה שצריך דיסק פיזי נפרד להאקינטוש?

noamphil
24/03/08, 02:26
המעבדים של מקבוק פרו לדוגמא זה הT8300 והT9300 ואפשר לקנות ניידים של הרבה חברות עם המעבדים האלה
אינטל לא ייצרו מעבד רק בשביל אפל זה שוק קטן עליהם

צודק בקשר לדגמים של המעבד אבל לפי ידיעתי יש כמה שינויים במעבד(לא בביצועים...)
יש לי חבר עם imac הוא רצה להחליף לא מעבד אז הוא הלך למעבדה והוא גילה שרק במקומות שעובדים אם מאק עושים את זה(כן וזה גם ממש יקר!!!)אמרו לו בכלל שהם לא נוגעים"ביצור "שקוראים לו מאק והם לא מבינים שחומרה שלו בכלל(יש לו מאק עם דו קור)
בסופו של דבר הוא שילם לאיידיגיטל את כל הכסף...(חשבתי שאיידיגיטל יהיו יותר טובים מידע אבל לא,הם אפילו לא העבירו לו את המידע מהרד דיסק שהיתקלקל לו כשהוא שילם עליו מחיר מלא)

nirl
24/03/08, 09:03
בנוסף אחד ההבדלים העיקריים שבמאק מקבלים עידכונים גם למעבד....

עדכונים למעבד?? בדוק שוב....

ולסוגייה עצמה:
פעם שקיימת קומפילציה של מערכת ההפעלה (וקיימת..) למעבד הספצפי אז אין שום בעיה
רק תצטרך לוודא שיש drivers מתאימים לרכיבי החומרה האחרים
זה הכל

planB
24/03/08, 10:43
צודק בקשר לדגמים של המעבד אבל לפי ידיעתי יש כמה שינויים במעבד(לא בביצועים...)
יש לי חבר עם imac הוא רצה להחליף לא מעבד אז הוא הלך למעבדה והוא גילה שרק במקומות שעובדים אם מאק עושים את זה(כן וזה גם ממש יקר!!!)אמרו לו בכלל שהם לא נוגעים"ביצור "שקוראים לו מאק והם לא מבינים שחומרה שלו בכלל(יש לו מאק עם דו קור)
בסופו של דבר הוא שילם לאיידיגיטל את כל הכסף...(חשבתי שאיידיגיטל יהיו יותר טובים מידע אבל לא,הם אפילו לא העבירו לו את המידע מהרד דיסק שהיתקלקל לו כשהוא שילם עליו מחיר מלא)

אין מצב שיש שינויים במעבד זה לא משתלם לייצר את זה
זה T8300/9300 זהים לגמרי לT8300/9300 שבכל מחשב אחר
זה שהם לא מבינים בחומרה של מאק זה משהו אחר
לגבי איידיגיטל או כל אחד אחר, אף פעם אל תסמוך על אף אחד שיגבה לך את המידע

mb512
25/03/08, 18:53
אין לו עברית וזה הכי חשוב
אין לו אי סי קיו שתומך בעברית
אולי יש ואני לא יודע

noamphil
25/03/08, 19:39
יש תוכנה שמרכזת את כמעט כל הסוגים של הצ'אטים ביחד (adium x)
http://www.adiumx.com/

noamphil
25/03/08, 19:41
אין מצב שיש שינויים במעבד זה לא משתלם לייצר את זה
זה T8300/9300 זהים לגמרי לT8300/9300 שבכל מחשב אחר
זה שהם לא מבינים בחומרה של מאק זה משהו אחר
לגבי איידיגיטל או כל אחד אחר, אף פעם אל תסמוך על אף אחד שיגבה לך את המידע

אם זה ככה למה אני לא יכול ללכת לבד לכל מעבדה רגילה ולשדרג את כל המחשב שלי??
(ניסיתי....)

mb512
25/03/08, 20:17
זה תומך בעברית האי סי קיו הזה ??

noamphil
25/03/08, 22:26
כן ברור!!!יש את האי סי קיו הרגיל למאק שהוא לא תומך ויש את התוכנה הזאת שכן תומכת והיא גם מרכזת את כל החשבונות(aol,icq,msn)באותה רשימה וחלון וזה ממש חוסך ממך להפעיל 3 תוכנות ביחד
בנוסף אתה יכול להוריד לה סקינים ותוספות שונות כמו צלילים וכו'

planB
25/03/08, 22:43
אם זה ככה למה אני לא יכול ללכת לבד לכל מעבדה רגילה ולשדרג את כל המחשב שלי??
(ניסיתי....)

זה שמעבדה לא מוכנה לטפל במק כי הם לא מבינים בזה זה לא אומר שהמעבד שונה

noamphil
26/03/08, 13:34
אני לקוח...הם רוצים לקוחות...
אם החומרה של pc ו mac היא אותה חומרה אז אני לא רואה שום בעיה בלהחליף מעבד...כמו בכל מחשב אחר...הרי זה אותו מעבד לדבריך..(כמו במוסך שהוא יכול לטפל בכל סוג רכב,תחשוב שמעבד זה כמו הפלאגים של האוטו,אתה יכל להחליף פלגים בכל מקום....)

jackbauer
26/03/08, 13:44
אני לקוח...הם רוצים לקוחות...
אם החומרה של pc ו mac היא אותה חומרה אז אני לא רואה שום בעיה בלהחליף מעבד...כמו בכל מחשב אחר...הרי זה אותו מעבד לדבריך..(כמו במוסך שהוא יכול לטפל בכל סוג רכב,תחשוב שמעבד זה כמו הפלאגים של האוטו,אתה יכל להחליף פלגים בכל מקום....)

לדעתי המעבדה פשוט לא רצתה להתעסק איתו כי הם לא מכירים מק ולא יודעים לפתור בעיות שיכולות לצוץ...זה הכל.

noamphil
26/03/08, 13:56
כי אולי הם לא מכירים אתה החומרה....ולכן לא רוצים לגעת בו...
בקשר לתוכנה:
התוכנה היא מבוססת לינוקס...(אפשר לראות את זה שרוב התוכנות שמופצות למאק הן אוניברסליות,גם מעבדי G וגם לדור האינטל)אז לא יהיו בעות תוכנה(לא שאני רואה איזה סיבה שיהיו כאלה...)

mb512
26/03/08, 16:58
התקנתי את האי סי קיו הזה והאווים שלח האנשים בגיבריש ?
שבהם במצב לא נמצא

noamphil
26/03/08, 19:10
זה מסתדר אחרי פעמיים שלוש תנסה....יש גם אפדייט...

mb512
26/03/08, 20:33
אפדייט
מה זה ?
וזה לא מסתדר לי אולי צריך לעשות משהו בהגדרות ??
תודה

planB
26/03/08, 21:26
כי אולי הם לא מכירים אתה החומרה....ולכן לא רוצים לגעת בו...
בקשר לתוכנה:
התוכנה היא מבוססת לינוקס...(אפשר לראות את זה שרוב התוכנות שמופצות למאק הן אוניברסליות,גם מעבדי G וגם לדור האינטל)אז לא יהיו בעות תוכנה(לא שאני רואה איזה סיבה שיהיו כאלה...)

אתה יודע מחשב לא מורכב ממעבד ומקלדת ומסך
יש הרבה חלקים
המעבד הוא אותו מעבד (יצא לי גם במקרה לדבר היום עם מישהו באינטל שעובד בFAB שמייצרים שם את המעבדים האלה, זה אותו דבר)