מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : כיצד לתקן בעיות בהצגת שיחה עם טורבו סים



RAiNZ
20/05/11, 03:35
רבים המשתמשים בטורבו סים כפתרון לעקיפת נעילת המכשיר, נתקלו בבעיה: המכשיר אינו מציג שיחות מזוהות של אנשי הקשר השמורים במכשיר. לאחר מחקר רב, הפתרון:


בעיית השיחה המזוהה לטורבו סים מוכרת לכולנו. לאחר מחקר רב, מצאנו לכם פתרונות.
ובכן, קיימות 2 שיטות לתיקון הבעיה. כל אחת מהן מצריכה מעט עבודה, אך חילקתי אותן לפי דרגות הקושי הטכני. הראשונה פשוטה ביותר, והשניה היא למביני עניין בלבד. אם אין לכם ידע בהתחברות למכשיר דרך SSH או בניווט בתיקיות של המכשיר - השתמשו בפתרון מספר 1.

אזהרה: אל תנסו את פתרון מספר 2 ללא ניסיון או ידע בעבודה עם SSH ו-Plist Editor, שכן פעולה לא רצויה עלולה לגרום לנזק, ולהכריח אתכם לבצע ריסטור מלא!!


http://www.iphone4jailbreak.org/forum/wp-content/uploads/caller-id-gevey-sim-iphone-4.jpg


פתרון מספר 1: (השיטה הקלה)
הפתרון הזה נקרא השיטה הקלה, מכיוון שהפעולה מצריכה הכי פחות ידע טכני, ותוכלו ליישם אותה ישירות ממכשיר האייפון וללא צורך בתוכנות נוספות.
1. הכנסו להגדרות המכשיר, ותוודאו כי ישראל מוגרת בתבנית האזורית שלכם כברירת המחדל (Settings/General/International/Region Format). לאחר מכן, כנסו לאופציית הטלפון בהגדרות, וודאו כי מספר הטלפון שלכם שמור באופן המצוין בשלב מספר 2.
2. הכנסו לספר הטלפונים שלכם, וכאן תצטרכו לבדוק את כל אנשים הקשר שלכם, אחד אחד. אתם תוודאו כי המספר רשום בצורה כזו: (לדוגמה, אם המספר הוא 5555 550 054) הצורה בה תשמרו את המספר תהיה - 5555 550 54 972+ | אם לא - תיאלצו לערוך אותם אחד אחד. לאחר שתסיימו, תוכלו לקבל שיחות מזוהות מאנשי הקשר שלכם.

http://www.iphones.co.il/forum/attachments/16237d1305851732-securedownload-2-jpg http://www.iphones.co.il/forum/attachments/16238d1305851741-securedownload-3-jpg


פתרון מספר 2: (לבעלי רקע טכני בלבד)
הפתרון הזה הוא לבעלי רקע טכני בלבד, מכיוון שמדובר בחפירה במערכת הקבצים של האייפון (דרך SSH או דרך תוכנה כמו iPhone Browser), ועריכת קבצי PList. מי שהמשפט האחרון לא ברור לו - עדיף שלא ינסה אפילו, וילמד איך לעבוד עם האלמנטים האלו בדרכים פחות מורכבות לפני שינסו לבצע את ההוראות הבאות.

1. באמצעות תוכנת SSH (דוגמת Cyberduck (http://cyberduck.ch) שזמינה לחלונות ולמק) או באמצעות iPhone Browser (http://www.macroplant.com/iphoneexplorer/), התחברו למכשירכם, ונווטו לתיקיה הזו:

System/Library/Frameworks/UIKit.framework/PhoneFormats2. בתוך תיקיה זו נמצא הקובץ UIMobileCountryCodes.plist. גררו לשולחן העבודה.
3. פתחו את הקובץ באמצעות תוכנת עריכה ל Plist (אני משתמש ב-Plist Edit Pro למק שניתן להוריד כאן (http://www.fatcatsoftware.com/plisteditpro/). לחלונות, לחצו כאן (http://www.softpedia.com/get/Programming/File-Editors/plist-Editor-for-Windows.shtml).)
4. בטבלה Key, שנו את המספר 202 ל-001.
5. בטבלה Value, שנו את gr ל-il‏.
6. שמרו את הקובץ בשמו (עשו Overwrite אם צריך).
7. גררו את הקובץ חזרה לתיקייה ממנה לקחתם אותו ב-Cyberduck / iPhone Browser.‏
8. הפילו את הקובץ חזרה בתיקיה, ובחרו ב Overwrite.‏
9. אתחלו מחדש את מכשירכם.

Shay_Samoha
22/05/11, 00:06
rainz,קודם כל אני רוצה להגיד לךתודה על המדריך המפורט!
התחלתי כמו שהמלצת בדרך מס' 1,אך ברגע שאני מנסה לשמור את "מספר הטלפון שלי" אני מקבל שגיאה : "לא ניתן לשמור את המספר" ניסיתי כל מיני וריאציות עד שלבסוף התייאשתי ועברתי לדרך השניה.
הדרך השניה עברה חלק ותוך פחות מדקה סיימתי אותה.
התוצאות: עד עכשיו היתה לי בעיה עם שיחות נכנסות מקווים נייחים.. הבעיה נפתרה!{תודה!}

יכול להיות שיש פתרון דומה כזה גם לבעית ה sms???

raffioly
24/05/11, 11:41
אחרי כל ההגדרות וכל השינויים נשאר דבר אחד שלא הצלחתי לפתור : בהגדרות :-טלפון:- המספר שלי - לא נותן לשמור מספר בשום דבר או ווריאציה שונה.
זה כמעט בטוח בגלל שהמכשיר לא "אמור" לזהות את הסים המקורי , רק את הרשת שהוא "מעתיק" לסים שלנו , בכלל שהוא לא סים פרי. אם שמתם לב הוא גם לא יודע למשוך את אנשי הקשר מהסים המקורי שלנו , אלא רק בעזרת app חיצוני כמו לדוגמא מה שאני עובד איתה והיא פשוט פצצה : Idrive lite - חינמית.
בצעתי גיבוי של הסים שלי המקורי סתם באייפון מסוים , הוא מגבה אנשי קשר לאתר שלהם , ואז בעזרת התוכנה שמתקינים באייפון שלנו (לא סים פרי)....אתה מושך אותם למכשיר שלך.
עובד פשוט מעולה

leluka
28/05/11, 14:41
ניסיתי את דרך מס' 1, אך האייפון לא מאפשר לשמור את המס' שלי בהגדרות.

מעבר לזה, יש בעיה עם זה שכאשר מתקשרים אלי וכאשר שולחים sms, המס' מופיע בתבניות שונות (עם ה+972 ובלי), ולכן בעצם צריך בכל איש קשר את שני המספרים.
כרגע אני פשוט מוסיפה לאנשי קשר עוד מס', בתבנית הנוספת.

Noam
28/05/11, 16:45
ניסיתי את דרך מס' 1, אך האייפון לא מאפשר לשמור את המס' שלי בהגדרות.

מעבר לזה, יש בעיה עם זה שכאשר מתקשרים אלי וכאשר שולחים sms, המס' מופיע בתבניות שונות (עם ה+972 ובלי), ולכן בעצם צריך בכל איש קשר את שני המספרים.
כרגע אני פשוט מוסיפה לאנשי קשר עוד מס', בתבנית הנוספת.


http://www.iphones.co.il/forum/thread183387.html

Netbloe
27/06/11, 11:05
יש לי בעיה הפוכה המכשיר שלי מומיא שיחות והן לא מזוהות אצל אחרים זה גם מהטורבו סים?

itsikl1
08/08/11, 21:57
השיטה הראשונה לא עובדת והשנייה לא מסובכת בכלל אם עובדים לפי ההוראות
אבל לא מספקת לגמרי את הסחורה
צריך להוסיף לכל איש קשר בנוסף למס' הרגיל שלו גם מס' עם +972 לפני ואז זה עובד מצויין

MASTER HACKER
17/10/11, 04:55
נאור הבעיה שעושים כזה דבר זה שהפלאפון מפעיל את עצמו מחדש, וכאשר זה קורה הרשת 3G לא עובדת.
בדקתי את זה עם אורנג' ופלאפון מס' פעמיים..

תודה על כל מקרה אחי..

talist
28/02/12, 10:23
נאור הבעיה שעושים כזה דבר זה שהפלאפון מפעיל את עצמו מחדש, וכאשר זה קורה הרשת 3G לא עובדת.
בדקתי את זה עם אורנג' ופלאפון מס' פעמיים..

תודה על כל מקרה אחי..

אבל זה פועל ומחזיר את אנשי הקשר? איך מחזירים את פעולת רשת 3G?

RAiNZ
28/02/12, 11:35
אבל זה פועל ומחזיר את אנשי הקשר? איך מחזירים את פעולת רשת 3G?


נכנסים להגדרות/כללי/רשת.
מפעילים "גלישה בעת נדידה".
כנסו ל"רשת נתונים סלולרית".
הזינו את הפרטים המתאימים למפעילה הסלולרית שלכם:



אורנג?

נתוני סלולר

internet :APN
שם משתמש: orange
סיסמה: orange

הודעות מולטימדיה

wap.orange.co.il :APN
שם משתמש: orange
סיסמה: mobile54
אם.אם.אס.סי: http://192.168.220.15/servlets/mms
פרוקסי:192.118.011.055:8080

סלקום


נתוני סלולר

internetg :APN
סיסמה:
משתמש:

הודעות מולטימדיה

mms :APN
שם משתמש: cellcom
סיסמה: HyD43f
אם.אם.אס.סי: http://mms.cellcom.co.il
פרוקסי: 172.31.29.38:8080

פלאפון

נתוני סלולר

sphone.pelephone.net.il :APN
שם משתמש: pcl@3g
סיסמה: pcl

הודעות מולטימדיה

Internet.pelephone.net.il :APN
שם משתמש: pcl@3g
סיסמה: pcl
אם.אם.אס.סי: msu.pelephone.net.il
פרוקסי: 10.170.9.54:9093

כל הנתונים האלו נמצאים בפוסט המקורי שכתבתי (http://www.iphones.co.il/forum/thread180189-13.html) על הטורבו סים.

talist
28/02/12, 12:44
כן, אני מכירה את הפוסט ההוא :-) ולפיו הזנתי כבר כמה פעמים את הנתונים. פשוט לא הבנתי מה מוחק הריסט הזה. בכל מקרה, בנתיים הטורבו סים הסורר הוחלף והכל הסתדר.

RAiNZ
28/02/12, 13:30
כן, אני מכירה את הפוסט ההוא :-) ולפיו הזנתי כבר כמה פעמים את הנתונים. פשוט לא הבנתי מה מוחק הריסט הזה. בכל מקרה, בנתיים הטורבו סים הסורר הוחלף והכל הסתדר.

אני שמח לשמוע שהסתדרת. :)
לגבי הריסט שדובר עליו, כמה דברים:

אני לא ממליץ לאף אחד להתעסק עם כל קטגוריית האיפוס בשלמותה. עדיף להתייחס לזה כאילו שזה לא קיים, כי בחירה באפשרות הלא נכונה - והמכשיר ימחק מעצמו את כל המידע, ויתקע על לופ של תפוח.
מה שהמגיב ההוא התכוון לאמר (והוא טועה ומטעה, ומחקתי לו את התגובה כי היא הייתה אסון פוטנציאלי בהתהוות), הוא שצריך לבצע "איפוס הגדרות רשת". איפוס כזה לא עוזר למשתמשי טורבו סים - כי הוא מוחק את המידע שהזנת, ומאלץ אותך להזין אותו מחדש. אין לזה שום קשר להצגת אנשי הקשר בשיחות הנכנסות. מה שקובע את זה זו התבנית האיזורית.


ישנו גם טוויק בסידיה שמתקן את הבעיה הזו. ישנם פתרונות כמעט לכל בעיה - רק צריך לדעת את מי לשאול... :cool:

Tal Gamlieli
05/05/12, 15:27
System/Library/Frameworks/UIKit.framework/

איך לי בתוך התקיה הזאת את הקובץ PHONEFORMATS מישהו מכיר?

tomerasrf10
15/05/12, 16:35
ישלי שאלה לא קשורה אפשר לפתוח אייפון בלי טורבו סים<?

tomerasrf10
15/05/12, 16:37
אגב מדריך מושקע ויפה