מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מקלדת 5 שורות בעברית



natish
18/12/09, 16:54

גירסה 3.1.2 לאייפון הביאה עימה את בשורת העברית באופן כמעט מושלם ומלא. מלבד מספר באגים קטנים ולא ממש משמעותיים נראה היה שנושא פיתוח העברית לאייפון חלף מן העולם. אבל תמיד יש מקום לשיפור ופה נכנסים לתמונה המפתחים הישראליים התותחים.


‏http://www.mainb.com/wp-content/IMG_0025.PNG

דורון ריינר, אחד מחברי קבוצת iVrit שהייתה מחלוצות פיתוח העברית החינמית אחרי פירוקה של קבוצת ה- Heb Team שפועלה הראוי לציון בתחום העברית החינמית לאייפון בגירסה 2.0 ומעלה השאיר טעם מר עם פירוקה. חברי קבוצת ה- iVrit הורכבו מחברים לשעבר של ה- Heb Team ודגלו בנושא הקוד הפתוח ובניגוד לחברי ה- Heb Team פרסמו את עבודתם באופן פומבי ופתוח. עם הטמעת שפת העברית במערכת ההפעלה של האייפון נראה שהיחיד שהמשיך לפעול בתחום היה טום ציקל אבל נראה שלא רק הוא ממשיך בעבודת השדרוג של העברית לאייפון ולאייפוד טאץ'.

דורון ריינר, פיתח מקלדת (לינק (http://code.google.com/p/5rowhebrewkeyboard/) לצפייה בקוד הפיתוח) שבעצם הינה מקלדת עם כפתורים רחבים יותר על מנת לאפשר לאנשים שמתקשים עם המקלדת של אפל לכתוב בצורה מהירה ובפחות שגיאות. המקלדת מכילה את כל האותיות (כולל האותיות הסופיות) על המסך מבלי ללחוץ לחיצות ארוכות על מנת להגיע למקסימום מהירות בכתיבה. בנוסף ישנם סמיילים שמוגדרים מראש אשר מתחבאים במקשים:

ש' – שמסמל שמח
ע' – שמסמל עצוב
צ' – שמסמל צוחק
ק – שמסמל קריצה
מ – שמסמל מופתע

בנוסף יש קיצורים אחרים שמחובאים בפסיק ובנקודה.

http://img.skitch.com/20091218-m8fsyee7ukussdic1s1px6qh89.render.png http://img.skitch.com/20091218-n3cx5e5c2wmscjxiwutpdwkrpt.render.png

המקלדת מותאמת גם למצב מאונך (Landscape) הכפותרים במצב זה נראים בדיוק אותו הדבר כמו במקלדת העברית הרגילה שמקבלים ביחד עם האייפון.

http://img.skitch.com/20091218-k49wa23jyeai5w69apx9h4b1hs.render.png

הבהרה: המקלדת משתמשת בספריית הקוד של iKeyEx שעוזרת ליצור מקלדות ולחולל אותם על מכשירכם!

המקלדת של דורון נמצאת בסידיה תחת הסורס: http://apt.mainb.com
חבילה לחיפוש: Hebrew 5 Row Keyboard
עוד מידע תוכלו למצוא בבלוג של דורון: http://www.mainb.com/?page_id=19

Waze
18/12/09, 17:24
איך היא נוחה יותר אם המקשים צפופים יותר?

EliranH
18/12/09, 17:24
יש לי קצת בעיה עם הסורס, באמצע הטעינה של ההוספת סורס זה נותן שגיעות של nodatat במגילה קטנה,
ובסופו זה לא מוסיף אותו.

doron500
18/12/09, 17:25
יש לי קצת בעיה עם הסורס, באמצע הטעינה של ההוספת סורס זה נותן שגיעות של nodatat במגילה קטנה,
ובסופו זה לא מוסיף אותו.

האם כתובת הסורס הוכנסה בתקינות? http://apt.mainb.com

עקבתי אחרי מה שקורה בשרת שלי וזה מה שמצאתי
/?page_id=19/./Packages.bz2
זאת אומרת שמשהו הקיש בהוספה של הסורס http://www.mainb.com
ולא: http://apt.mainb.com
ככה יכול להיות שזה אתה...

david77
18/12/09, 17:32
ישנה נפילה בהוספת הריסורס :
sub- apt2 fail

משהו כזה לא מוסיף את הריסורס לחבילות למשהו קרה דבר דומה?

david77
18/12/09, 17:37
sub-process bzip2 returned an error code 2
feai to fetch http://apt.mainp.com.package/bz2

some index files failed to download

הקשתי כתובת http://apt.mainb.com ולא http://apt.mainp.com

doron500
18/12/09, 17:38
sub-process bzip2 returned an error code 2
feai to fetch http://apt.mainp.com.package/bz2

some index files failed to download

הקשתי כתובת http://apt.mainb.com ולא http://apt.mainp.com

אז עובד לך עכשיו?

rond
18/12/09, 17:47
לעברית בתשלום הייתה מקלדת מצויינת שייתרונה הגדול היה בכך שהיו בה חלק מסמני הפיסוק (נקודה, פסיק, סימן שאלה וסימן קריאה). יחד עם זה היא שמרה על הפיזור הרגיל של מקלדת QWERTY בעברית. למקלדת המוצגת קשה להתרגל.
אשמח אם מישהו ירים את הכפפה ויתכנת מקלדת כפי שהייתה בעברית של IphoneHE?

רון

david77
18/12/09, 17:58
אז עובד לך עכשיו?

לא ממש לא
למרות שהקשתי את הכתובת הנכונה הוא מציג הודעת שגיאה עם הכתובת mainp ולא mainb כמו שהקשתי

ניראה שהעסק של העיברית הזאת דיי טרי

Kirma
18/12/09, 17:58
איך היא נוחה יותר אם המקשים צפופים יותר?

הם לא צפופים יותר, זה פשוט בגלל שאתה רואה השוואה של מקלדת לרוחב ומקלדת לאורך, אבל אם תסתכל במקלדת שיש לך עכשיו אתה תבין שהיא הרבה יותר צפופה.

מוריד עכשיו, תודה.

עריכה: הסורס תקין, ההורדה תקינה.
אבל זה לא מתקין את המקלדת עצמה,
הייתי צריך ליצור ב iKeyEx -> Mix and match
את המקלדת..

doron500
18/12/09, 18:02
לא ממש לא
למרות שהקשתי את הכתובת הנכונה הוא מציג הודעת שגיאה עם הכתובת mainp ולא mainb כמו שהקשתי

ניראה שהעסק של העיברית הזאת דיי טרי

יכול להיות ואתה משתמש בגרסא 2.2.1?
זה מוזר מאד מה שהולך פה אני כל הזמן מסתכל מה עובר על השרת ודווקא אני רואה שאנשים מורידים את המקלדת בלי בעייה...

אבל יכול להיות ולא שמת לב מה אתה מקליד?

BaconMan
18/12/09, 18:10
הורדתי את זה,

איך אני מפעיל את זה?

יש לי גם המקלדת של תום ציקל מותקנת,

איך אני מתקין את זה?

doron500
18/12/09, 18:13
הורדתי את זה,

איך אני מפעיל את זה?

יש לי גם המקלדת של תום ציקל מותקנת,

איך אני מתקין את זה?

זה אמור לעבוד לך אוטמטית אם לא, כנס להגדרות -> iKeyEx -> Keyboards
ולחץ על הפלוס הירוק ליד 5RowHeb

BaconMan
18/12/09, 18:16
אין לי את המקלדת.

אני ינסה למחוק ולהתקין שוב

BaconMan
18/12/09, 18:19
עובד לי,

אני לא בטוח שזה כזה נוח...

doron500
18/12/09, 18:34
חברה אשמח על דיווחי תקלות בפרטי שלי =]

BezLekk
18/12/09, 20:08
אחרי שהורדתי איך אני שם את זה ?

doron500
18/12/09, 20:09
אשמח לדעת מה דעכתם על המקלדת לאחר השימוש בו :d

doron500
18/12/09, 20:11
אחרי שהורדתי איך אני שם את זה ?

זה אמור להוסיף לך אוטומטית... אם לא, כנס להגדרות
iKeyEx -> Keyboards
שמה במסך הזה חפש 5RowHeb
לידו יש פלוס לחץ על הפלוס זה יוסיף לך לרשימה למעלה, ומפה אתה תוכל להשתמש במקלדת...

ואם אתה רואה שהוא כבר ברשימה למעלה ולא ניסית להוסיף אז זה אמור לפעול לך..

BezLekk
18/12/09, 20:14
אין לי שם 5RowHeb יש לי כל מיני שפות ואין שם קשר בכלל ל-5RowHeb

doron500
18/12/09, 20:15
אין לי שם 5rowheb יש לי כל מיני שפות ואין שם קשר בכלל ל-5rowheb

כנראה המקלדת לא הותקנה כמו שצריך, נסה להתקין אותה שוב...

Kirma
18/12/09, 21:49
מדריך קצר למי שלא מופיע מקלדת
http://clubs.sharatim.co.il/5row/Img001_320x480.jpg
http://clubs.sharatim.co.il/5row/Img002_320x480.jpg
http://clubs.sharatim.co.il/5row/Img003_320x480.jpg
http://clubs.sharatim.co.il/5row/Img004_320x480.jpg
בחרו שם .

yanivputterman
18/12/09, 22:42
מדריך קצר למי שלא מופיע מקלדת
http://clubs.sharatim.co.il/5row/Img001_320x480.jpg
http://clubs.sharatim.co.il/5row/Img002_320x480.jpg
http://clubs.sharatim.co.il/5row/Img003_320x480.jpg
http://clubs.sharatim.co.il/5row/Img004_320x480.jpg
בחרו שם .

פשוט לא עובד

EliranH
19/12/09, 00:40
לא מצליח להתקין את הסורס.. פשוט לא.
נותן לי ים שגיאות עם שמות של סורסים אחרים וכו' ורפרשינג דאטא.. וכו'...

roeipalgi
19/12/09, 02:31
האם המקלדת מצטרפת בנוסף למקלדת העברית הקיימת במכשיר, או מחליפה אותה?
האם קיימת אפשרות להשתמש בשתי המקלדות ולבצע את המעבר ביניהם כשארצה?
תודה

geri300
19/12/09, 09:15
הורדתי את הסורס והתקנתי את החבילה והמקלדת לא הותקנה
מה אני עושה?

doron500
19/12/09, 09:48
האם המקלדת מצטרפת בנוסף למקלדת העברית הקיימת במכשיר, או מחליפה אותה?
האם קיימת אפשרות להשתמש בשתי המקלדות ולבצע את המעבר ביניהם כשארצה?
תודה

המקלדת מתסוופת למכשיר, זאת אומרת שהמקלדת של אפל תשאר ותמיד תוכל להפעיל אותה.


הורדתי את הסורס והתקנתי את החבילה והמקלדת לא הותקנה
מה אני עושה?

נסה להתקין מחדש אם לא שלח לי הודעה בפרטי אני יסביר לך איך לגרום לזה לעבוד.

Toucher
19/12/09, 10:51
לפני הריבוט אי אפשר להכנס לכלום,ואחריו,כל פעם שמעבירים למקלדת חמש שורות האפליקציה קורסת
אני מסיר אותה:(

EliranH
19/12/09, 12:15
הצלחתי להתקין את הסורס ואת ההמקלדת אבל היא לא מופיעה..

היא אמורה לעבוד אוטומטית?

nayman
19/12/09, 15:44
האם זה מתנגש עם המקלדת החכמה של תום זיקל?

eyalial
19/12/09, 18:57
מוזר, מתקין ועושה הכל כמו שצריך אבל המקלדת לא מופיעה...

fade
19/12/09, 20:34
לא הגזמנו קצת עם ההתחכמות?
כמובן מפרגן על המאמץ, אבל ממתי לשנות סדר ומיקום מקשים מהמצב הסטנדרטי שלהם הופך את זה לנוח יותר?

gabi
19/12/09, 20:54
המקלדת מופיעה ואחרי בחירה שלה היא נעלמת שוב? המכשיר לא זוכר את הבחירה במקלדת. יש פתרון?

doron500
19/12/09, 21:40
חברה אני מודה לכל הבעיות ההתקנה בקרוב אני אשחרר תיקון להתקנה אני מנסה לפתור את הבעיה הזאת...

doron500
19/12/09, 22:02
העלתי תיקון... אני מקווה שזה יעבוד לכולם!

כל מה שצריך לעשות זה למחוק את המקלדת הקיימת... ואז להתקין את המקלדת שוב...
הכוונה היא שאל תעשו Reinstall זה לא יעזור... צריכים מחיקה מלאה של זה... אחרי זה להתקין!

nayman
19/12/09, 22:17
לא ענית... זה מתנגש עם המקלדת החכמה של תום זיקל?

doron500
19/12/09, 22:20
לא ענית... זה מתנגש עם המקלדת החכמה של תום זיקל?
לא, המקלדת נבנתה מלחתחילה שלא תפגש עם המקלדת של תום...

nayman
19/12/09, 22:28
בוודאות? ניסית?

doron500
19/12/09, 22:40
בוודאות? ניסית?

כן... מותקן ומופעל אצלי המקלדת החכמה של תום והמקלדת שלי ואין שום בעיות!

eyalial
19/12/09, 23:06
מקלדת מצויינת!!!
תודה רבה דורון

litalitl
20/12/09, 11:09
יש צורך אחר כך לעשות ריסטארט למכשיר? או לכבות ולהדליק? כי יש לי פשוט את ה3gs עם הגרסא שאם הוא נכבה צריך להדליק מחדש ואין לי כח לעשות זאת בשביל מקלדת.

doron500
20/12/09, 14:16
אני לא בטוח לגבי חבילת הiKeyEX... אבל אני יכול להגיד לך שכאשר מתקינים את החבילה שלי הוא לא דורש ריסטארט...

doron500
21/12/09, 07:49
זה לא קשור אליי... או לסורס שלי... אין מצב!

EliranH
21/12/09, 15:07
אני מקבל שגיאות של APT.maib.comבניסיון ההורדה של הדבר הזה/// =\

doron500
21/12/09, 21:04
איך אתה מכניס את הסורס? מה אתה מכניס בחלון של הוספת הסורס?

roeipalgi
21/12/09, 23:53
מצטער להגיד, אבל לא נוח לי בכלל. מחקתי.

sss555
25/12/09, 00:28
תודה .איך אפשר לחזור למקלדת המקורית אם מתחרטים ?

doron500
25/12/09, 17:16
מכבים את שלי ומדליקים את הקודמת... הגדרות -> כללי -> iKeyex -> מקלדות

doron500
20/02/10, 17:04
שימו לב: אני מחליף דומיין, לכן מהיום כתובת האתר שלי היא: www.soomsoom.co.cc
וכתובת הסורס הינה: apt.soomsoom.co.cc

EliranH
23/02/10, 14:29
עובד מעולה :]
תודה רבה !

lalala_lalala
16/07/12, 09:52
שימו לב: אני מחליף דומיין, לכן מהיום כתובת האתר שלי היא: www.soomsoom.co.cc
וכתובת הסורס הינה: apt.soomsoom.co.cc


אי אפשר להוסיף את הסורס הזה בסידייה.

הטוויק ירד מהאינטרנט?

Noam
16/07/12, 09:58
אי אפשר להוסיף את הסורס הזה בסידייה.

הטוויק ירד מהאינטרנט?

מה קורה איתך??
זה פוסט מלפני 3 שנים כמעט!