מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : GPS on iPod Touch



Ipod-Touch-2G-16GB
22/09/09, 10:24
שלום,
שמעתי שאפשר להשתמש באייפוד טאצ כ-gps אם הוא פרוץ + חיבור אנטינת gps.

האם יש דבר כזה?
ואם כן, יש אפשרות להפעיל את ה-igo על האייפוד טאצ ?
ומאיפה אפשר לקנות את חיבור הgps ?

למשל ראיתי שיש משהוא ששמו GPS ADDON שמחברים אותו לאייפוד טאצ כנראה זאת האנטינה , תמונה :

http://www.xgps.nl/contents/media/igps360-ipod.jpg


אשמח אם תסבירו לי הכל ...
תודה מראש

MeImFamous
22/09/09, 12:39
אני מתחיל ממש מההתחלה כדי שמי שגם לא יודע אז הנה הסבר.

יש כמה דברים שצריכים כדי ש GPS יתקיים, צריכים כמובן מכשיר (לא חובה מכשיר GPS יעודי, היום זה יכול להיות הרבה טלפונים סלולריים או IPOD), תוכנת GPS ומקלט, היום יש הרבה מכשירים שבתוכם יש כבר את המקלט, בגלל שאין אצל אפל אז מה שנצטרך באמת זה מקלט GPS ותוכנה.

תוכנה - כיום יש הרבה תוכנות חינמיות אבל יש אחת שהיא ממש טובה וזו התוכנה Waze, חיפוש קטן בפורום יניב לך הרבה תוצאות חיפוש. לגבי iGo אני יודע שיש לאיפון\איפוד אבל היא עולה כסף ונראה לי שאסור להביא אותה פה בפורום פרוצה, הייתה כבר תביעה לגבי אתר מתחרה שהביא את התוכנה פרוצה.
אתר הבית של Waze http://www.waze.co.il/

מקלט - היום ישנם הרבה מקלטים במחירים יחסית זולים לפעם, החיבור עד היום הוא חיבור חוטי (חיבור שדורש חוט למכשיר) אבל, יש היום פיתוח לאפשר להתחבר למכשיר באמצעות BlueTooth, למכשירים שתומכים
תוצאות חיפוש בזאפ למקלטי GPS
http://zap.co.il/models.aspx?Sog=E-GPS&DB125815=125820&keyword=GPS

thebenjamin
22/09/09, 13:47
כן זה מה שאני עושה... צריך לפרוץ את האייפוד..
רוב התוכנות עובדות על האייפוד ומה שחסר זה מקלט שתתקשר עם הלווין ותקלוט את המיקום שלך..
בשביל זה אתה יכול לקנות את מה שראית בתמונה שזה igps360 של orange gadgets
או להזמין כבל מפה: store.ipgsd.com ולהזמין מקלט של הולוקס מהארץ או חו"ל אני מתכנן לקנות holux m1200 יש בבאג. והזמנתי את הכבל כבר.

MeImFamous
22/09/09, 13:56
כמובן שאתה צריך מתאם USB לאיפוד כל עוד אין את הפריצה לקליטה עם BlueTooth והמקלט לא תומך בקליטה עם BlueTooth

Ipod-Touch-2G-16GB
22/09/09, 14:51
תודה על העזרה,
אבל אני קצת מבולבל, בשביל מה הכבל ?

thebenjamin
22/09/09, 15:11
תודה על העזרה,
אבל אני קצת מבולבל, בשביל מה הכבל ?

כמו שזה שלפניך רשם.. באייפוד דור ראשון כמו שלי אין bt או גם באייפון/אייפוד דור 2 כמו לך יש bt אבל הוא לא פעיל ועובדים על פריצה שתוכל לעבוד עם מקלטים חיצוניים בתקשורת bt אבל כרגע זה לא פעיל והפריצה כנראה גם תעלה כסף...
אתה קונה את הכבל בשביל שתוכל לחבר בין המקלט לאייפוד...